Astrologische feestjes all around.

Astrologische feestjes all around!

De Spring Equinox aka astrologisch nieuwjaar Ă©n een nieuwe maan in go-getter Ram? Op twee dagen tijd? Da’s niet weten waar te beginnen wanneer je hier eigenlijk maar om de zoveel dagen iets schrijft. Daarom: twee astrologische big moments en hoe je die viert in Ă©Ă©n blogpost!

the spring equinox.

Dat was gisterenavond, 20 maart; het begin van de astrologische lente. De dagen worden nu officieel langer, de regenbuien kunnen we vanaf nu liefkozend lente-buien noemen, en wanneer het ongetwijfeld nog eens raar gaat doen in april zeggen we niet meer ‘winters’, maar wel ‘grillen’. Da’s niet alles, natuurlijk, want de equinox staat ook symbool voor een nieuwe start, nieuwe avonturen, en vooral: nieuw leven. Hier in het noordelijke halfrond heet dat ‘Ostara’, nauw verbonden met de godin van de dagenraad, lente en vruchtbaarheid, Eostre (Easter, this you? Yes. Yes, it is). Daar vinden ook de symbolen (eitjes, bloemen en
 bunnies!) die je de komende paar weken overal zal zien opduiken hun oorsprong, maar al die info zorgt natuurlijk ook voor heel wat inspiratie om zĂ©lf die lente in te vliegen met wat passende ritueeltjes. Op naar nieuwe avonturen, dus, met dit ‘ways to celebrate’- lijstje:

  • Spring Cleaning is echt een ding, you guys. Eens grondig alles opkuisen, wat dingen herorganiseren, meubels verschuiven indien mogelijk, iets toevoegen dat je al lang wou als het budget er is
 Kortom: je appartement of huis opfrissen kan je meteen een ‘goe bezig, jong!’ gevoel geven, met een algemene boost als gevolg. All you need is een goeie playlist en je bent vertrokken. Dit is alvast demijne, hihi.

  • Qua echte ritueeltjes kan je aan de slag met de gedachte dat de spring equinox nog eens het ideale moment is om op zoek te gaan naar meer balans in je leven. Wat moet je los laten, hoe spendeer je je tijd, waar kan en/of wil je wat schrappen/schuiven,
 Je kan dat dan gewoon onthouden. Of opschrijven. Of opschrijven en het dan -veilig!- verbranden like a total badass. Het is ten slotte Aries-seizoen, en dus ook hĂ©t perfecte moment om met veel show je angsten en frustraties los te laten.

  • Probeer iets nieuws of leer iets nieuws!

  • Plant - letterlijk en figuurlijk - zaadjes met oog op de toekomst. Maak plannen, (her)train je groene vingers, herpot, vergroen, groei,
 In short: maak je handen maar eens goed vuil, begot.

  • Andere ideetjes: eieren beschilderen, organiseer ook nog eens een Egg Hunt (vorig jaar ook gedaan en geloof me: nĂłg toffer als volwassene. Minder drama enzo, haha!), kook en bak volgens het seizoensaanbod, ga wandelen, knutsel wat in het algemeen (met de hulp van de nieuwe stickers die ik vandaag online zwierde, bijvoorbeeld ;)) of maak een symbolisch lente-altaar/hoekje om dat ene, kersverse-sinds-de-lentekuis vrije plaatsje op de kast te versieren.

de nieuwe maan in Aries.

Dan. Die nieuwe maan in Ram. Een dubbel nieuw begin dus, aangezien zo’n nieuwe maan natuurlijk ook telkens dĂ© gelegenheid is om met een schone lei aan de volgende week of 4 te beginnen, met een pak nieuwe intenties onder de arm. Omdat die nu samenhangt met de passionele, onbevreesde Ram kan je dit zien als een kans om vollenbak voor jouw passies te gaan, en moedig en zelfzeker je zotste dromen na te jagen. De Ram geniet ‘t liefst van al van elke dag, verslaat z’n angsten maar sluit tegelijk ook z’n meer donkere, onzekere kantje in de armen om ook dĂĄt te kunnen gebruiken in z’n pursuit of happiness. Het tofste zinnetje dat ik in mijn research tegenkwam was bijvoorbeeld “let your freak flag fly, and step into your power & authenticity”. Beslis of besef wat je Ă©cht wil, wie je echt bent of wil zijn, en ga ervoor. Geen excuses, geen angst. Die Ram kan je dus evengoed visualiseren als een lammetje dat enthousiast en zelfs een beetje ongecontroleerd de weide rondspringt. Beeeeee the lamb, people. Ik zou hier nog even kunnen doorgaan, maar - eerlijk, volgens mijn splinternieuwe, innerlijke Ram-stemmetje - mijn dag zit er hier bijna op en mijn boek roept. Een korte, maar krachtige samenvatting it is!

DE MAAN/RAM COMBO || Een nieuwe maan sluit hoofdstukken af en geeft je de ruimte om een nieuwe weg in te slaan, deze keer met de Ram als inspiratie. Die combo roept op om zĂ©lf in gang te schieten en dingen waar te maken. Zonder angst, dus, vooral op het gebied van wat anderen van jouw aanpak zouden vinden. Kortom: minder uitstelgedrag ten gevolge van die angst, minder projecten onafgewerkt achterlaten, minder people-pleasing (oooh, da’s een moeilijke), minder kijken naar de competitie Ă©n minder afleiding opzoeken. MĂ©Ă©r zelfzekerheid, meer actie, je eigen doelen eerst zetten (zonder daarbij anderen te kwetsen, please and thank you), en meer geloven in je eigen kunnen en de timing van het leven. Dat kan een beetje zweverig klinken, I know, maar je leest hier natuurlijk nog steeds een astrologische post. Dat kan niet zonder. ;-)

met welke gewoontes of rituelen (Same thing, mannekes) beginnen jullie aan de lente?