Een prikbord vol kleine reminders.

Een prikbord vol kleine reminders.

Also known as een ‘vision board’, maar eerlijk? Dat klinkt me zo serieus, zo bindend, zo… overdreven? All I wanted was een klein, afleidend DIY projectje dat me wat geheugensteuntjes zou geven over wat ik momenteel belangrijk vind, welke gemoedstoestand ik ‘t liefst van al permanent zou hebben én - vooral - wat ik de laatste paar weken even uit het oog verloren was. Een how to en hoe dat prikbord van mij er nu uitziet; hieronder!

how to

Alsof dat allemaal zo ingewikkeld is, natuurlijk, maar soms is het inderdaad niet zo vanzelfsprekend (of vergeten we gewoon) onszelf de vraag te stellen wat we nu net belangrijk vinden. Hoe we willen léven. Wij. Jij. Ik. Voor onszelf. Zonder de input van anderen. Je antwoord kan dan gerust nog in het teken staan van anderen, don’t get me wrong, maar je hebt dat dan tenminste zelf zo bedacht of beslist. Voor mij, however, bleek die eerste stap vrij simpel:

  • ik wil blijven bewegen, zowel in de figuurlijke zin àls in de letterlijke. Blijven groeien als het op mijn tekenen aankomt, nieuwe dingen/materialen uitproberen, blijven lopen, verder lopen, en weer naar buiten kunnen om dat te gaan doen.

  • ik wil een beetje meer trots vasthangen aan mijn onafhankelijkheid, en die bovendien niet constant te hoeven verdedigen.

  • ik wil een goede balans vinden én vasthouden tussen mijn werk en vrije tijd.

  • ik wil mijn lijf graag zien en daar een pak meer zelfvertrouwen in hebben. Of dat nu in public of tussen mijn eigen OF de vier muren van mijn appartement is.

  • ik wil verdorie plezier blijven hebben. Enkel plannen wat moét gepland worden, en plezante impulsen de tijd geven die ze verdienen. En die bovendien niet constant te hoeven verdedigen, haha!

Van zodra ik dat wat uitgedokterd had begint het leukste deel; beelden vinden die symbool staan voor all of the above. Van foto’s en illustraties tot quotes, van een stapel chaos tot een nauwkeurig gecureerde en beperkte collectie. Alles kan, niets moet. Arrangeer ze however you want op whatever you want (een prikbord, poster, papier, in een notitieboekje,…), plak of pin ze vast en tadaaaaah! Dagelijkste reminders = check.

En dagelijkse reminders? Die hang of plaats je best ergens waar ze ook elke dag in het oog springen. Hier is dat op een vrije plaats aan de muur, net om de hoek van mijn slaapkamer, boven mijn koffie- en theehoekje. Dat ik daar dagelijks passeer én zelfs een paar keer per dag stilsta, daar hoeft deze warm cuppa cheer-addict jullie vast niet van te overtuigen. 😌

So that’s about it! Dan wil ik eigenlijk enkel nog meegeven dat het A-OK is om dat vision board (ugh) van je af en toe aan te passen. Dingen te verwijderen, toe te voegen, of eens volledig om te zwieren, zelfs! ‘t Leven blijft immers onvoorspelbaar. Gelukkig maar.

q || hebben jullie ook soms zo’n geheugensteuntjes nodig? hoe gaan jullie dan te werk?

Lots of love,

 
 
Nelle 🌿