An end-of-year bullet journal update + 23 for 2023!

an end-of-year
bullet journal update.

Inclusief mijn 23 voor 2023 lijstje!

Hi, hello and greetings vanuit mijn cosy stekje, waar ik momenteel niet al te veel probeer te doen om zo veel mogelijk te genieten van mijn verlof vooraleer we een nieuw jaar inknallen! Momenteel wil dat vooral zeggen dat ik op mijn gemakje naar De Tijdloze (of toch de countdown al) aan het luisteren ben, beetje kuisen, beetje wassen, beetje Netflixen, ‘s avonds gezellig de bloemetjes buiten zetten, etc… En slechts af en toe maar al eens denken aan wat er in 2023 zoal op mijn programma zal staan. Ondertussen hebben die af-en-toe-momentjes wel al voor heel wat goals & intentions gezorgd (ik noem ze géén resoluties, neen, doesn’t work), die ik hier vandaag met jullie wil delen! Maar eerst gaan we even terug naar deze week.

mijn bullet journal nu

De reden waarom ik al zo gemotiveerd aan mijn toekomstplannen begon? Mijn tarot pull van deze week. Zoals elke week trok ik geheel random en puur voor de fun een tarotkaart uit mijn favoriete setje en guess what? Dat was toevallig één van de beste kaarten die je kan trekken aan het bijna-begin van een nieuw jaar; the Fool. Die staat immers voor een nieuw begin, nieuwe avonturen, vrijheid en spontaniteit. Nu, helemaal opnieuw beginnen ga ik natuurlijk niet doen (I’ve come so far, you guys, vooral op mentaal gebied), maar mezelf zo nog eens een beginnersmentaliteit aanmeten, bekijken hoe ik de dingen zou aanpakken ALS ik helemaal opnieuw zou beginnen, enzovoort, wel… Dat kan enorm inspirerend werken én heeft dat ook gedaan. Zowel op het gebied van doelen opstellen voor dat nieuwe jaar, àls het bullet-journallen zelf.

mijn bullet journal in de toekomst

Zoals je zo heel af en toe wel kan zien op de foto’s die ik ervan deel, goot ik tot voor kort immers daadwerkelijk àlles in dat boekje van me. Van tekenopdrachten tot vrije tijdsplannen, van self-care tot die inspirerende tarotkaarten. Wel, dat gaat dus veranderen. Wanneer ik mijn 2023 doelen bekeek kwam ik immers al snel tot de conclusie dat, als ik ze allemaal wil nastreven, ik mijn planning heel wat overzichtelijker ga moeten aanpakken. Tegelijkertijd wil ik het journallen wel niet laten vallen, want het is voor mij echt een wekelijks, ontspannend momentje. Daarom, dus: een planner/agenda en Notion voor mijn tekenwerk en social stuff, een bullet journal enkel en alleen voor zen- en inspirerende momentjes voor mezelf. Hoe mijn journal er dan gaat uitzien kan ik jullie pas volgend jaar tonen, natuurlijk, maar ik kijk er alvast naar uit om het in elkaar flansen ervan alleen maar NOG ontspannender te maken!

de 23 voor 2023

Wat er wel al in mijn bullet journal staat zijn natuurlijk die doelen, en enkele plaatjes die voor inspiratie zouden moeten zorgen. Met net als vorig jaar ook een ‘woord van het jaar’, waar ik altijd naar zal kunnen teruggrijpen. De ‘goals’ op de pagina ernaast zijn dezelfde als de 23 die je hieronder kan lezen, maar dan verzameld onder 10 allesomvattende doelen. De volledige lijst heb ik dus alvast in een simpele afbeelding gegoten, maar hoogstwaarschijnlijk volgt er doorheen het nieuwe jaar wel wat meer uitleg over enkele van die puntjes. Jeweetwel, whenever ik het doel in kwestie probeer te tackelen. ;-)

Dan wil ik juist nog even zeggen dat ik ook wel probeer om niet té streng te zijn bij het opstellen en opvolgen van zo’n lijstje. Want zoals een zekere piraat ooit zei: “they’re more like guidelines, anyway.”

q || proberen jullie ook al eens vooruit te blikken naar het nieuwe jaar, of vermijden jullie dit net?
Wat staat er in het eerste geval zoal in jullie lijstje?
let me know!