Nieuwjaarsbrief 2023.

‘t Is zover, sweeties. 2023 staat voor de deur, en ik maak me stilletjes aan klaar om dat nieuwe jaar in te zetten met familie en vrienden. Niet vooraleer ik hier ook wat wensen gedropt heb, however, en daarom staat er hier naast mij alvast een glaasje bubbels klaar to get the juices flowing, haha! Dat zo’n jaarwisseling niet voor iedereen met even veel enthousiasme als dat van mij (dit jaar toch) wordt ontvangen is totally normal, however, en daarom: je kan deze post, net als dat aftellen om middernacht, gerust skippen if you’re not feeling it. Ik heb immers ook niet echt genoten van een groot deel van het voorbije jaar, maar had wel het geluk dat mijn optimisme nét op tijd gekanteld is om 2023 in te knallen. Ik kan dus alleen maar hopen dat dat gevoel op z’n minst een beetje besmettelijk is. Beslis dus gerust om tóch verder te scrollen, zelfs al laten de feestelijkheden je koud, want ik beloof alvast om er een goeike van te maken. Zowel van deze post, àls van het nieuwe jaar. Here goes!

trust the magic.

Hoef je per sé ‘een nieuw begin’ vast te hangen aan zo’n jaarwisseling? Nope. Da’s het mooie. Ik heb altijd geloofd dat het perfecte moment om aan iets nieuws te beginnen er altijd is. Of het nu om jezelf heruit te vinden, te leren kennen OF om je volledige leven om te zwieren is. Doet de kans zich voor en heb je’t nodig? By all means, grijp ze! Maar. Kan diezelfde jaarwisseling dat extra duwtje in de rug zijn? Zeker wel. Hoe je’t ook draait of keert: er is geen moment in het jaar waar er meer over nieuwe avonturen, doelen of intenties wordt gesproken, en dat werkt als je’t mij vraagt vooral heel motiverend en inspirerend. Zéker wanneer je een nogal bewogen jaar achter de rug hebt. Als ik zo op hetmijne terugblik word ik, ondanks de vele lichtpuntjes, namelijk ook niet bepaald gelukkig, en dan komt zo’n nieuw jaar als geroepen om mezelf eraan te herinneren dat mijn beste momenten bijlange niet allemaal in het verleden hoeven te liggen. Dat ik nog vol kracht en let’s call it magic zit om aan een nieuwe hoofdstukken te beginnen, hoe dikwijls dat ook nodig is, tot ik die resem nieuwe (en I bet oneindige) beste momenten op mijn persoonlijke tijdslijn tegen kom. Dat is ook meteen het enige wat ik uit het vorige jaar meeneem: ‘t was niet tof, maar ’t was nodig. Nodig om mij terug te doen geloven in mijn eigen kracht. In mijn eigen dosis magie én die die nog ergens in de wereld verstopt zit. En die laatste, awel… ‘k Ga die zoeken in 2023, gaan jullie mee ofwat?

I wish you courage.

Niet voor niets mijn woord van het jaar. Moed. Courage.

Om je dromen na te jagen.
Om schaamteloos jezelf te zijn.
Om ja te zeggen enkel en alleen als je dat wil, en - vooral - nee als jijzelf of anderen over je grenzen dreigen te gaan.
Om dapper de goeie momenten uit te lokken, en de slechte momenten te doorstaan.
Om gewoon te doen wat je wilt. Te durven genieten, zonder je zorgen te maken over de opinie van anderen.
Om zo af en toe eens goed stout te zijn.
En om massa’s nieuwe foutjes te durven maken, om daar dan uit te leren.
Om jezelf te vertrouwen en te geloven in je eigen ‘kunnen’.
Om op te komen voor jezelf en voor anderen.
Om jezelf graag te zien.

En om die ‘zelf’ dan zonder angst aan de wereld te laten zien.

OF, zoals Diane Keaton herself gisteren op een hilarische manier deelde: deze energie 👇

Inclusief dat einde, yep. Struikeltjes zijn essentieel het komende jaar, want nadien sta je gewoon weer op. Beter gebalanceerd en more determined than ever.

Veel liefs & geniet van de feestelijkheden vanavond en vannacht! *

 
 

*Or not. You do you, remember?