De betekenis & thema’s van tonight’s Volle Maan in Tweeling.

De betekenis & thema’s van tonight’s Volle Maan in Tweeling

Intrigeert de maan jou ook, maar weet je (nog) niet (zo) goed hoe dat hele ‘tune in with the moooon’ gebeuren z’n gang gaat? Dan heb ik hieronder alvast wat info over die van vanavond verzamelt. Méér dan genoeg, zelfs, om meteen met de Gemini vibes aan de slag te gaan!

full moon basics

In tegenstelling tot de nieuwe maan draait een vol exemplaar niét rond het opstellen van nieuwe doelen of voornemens, maar wél rond het afronden van, of nadenken over, de dingen die je jezelf al hebt voorgenomen. Met andere woorden: time to illuminate & reflect! Dat het daarbij ook nog eens de laatste volle maan is van het jaar maakt het alleen maar een mooier moment om eens stil te staan bij hoe we zijn gegroeid, waar we zijn beland, en waar we nog aan moeten, of zelfs willen, werken naar het nieuwe jaar (if that’s your thing) of de toekomst toe. Nu, we weten allemaal dat de maan beweegt. Duh. Maar zo komt die dus in onze verschillende sterrenbeelden terecht, en met de thema’s die rond dat sterrenbeeld hangen kan je dan aan de slag. Ik zeg ‘kan je aan de slag’, yup, want don’t get me wrong: negeer die maan en er zal ook weinig of niets veranderen, hè. Wat niet weet, niet deert. Maar, hey, je bent hier! Dus het interesseert je! En dan zijn we op z’n minst al met twee. Zo’n maancyclus in het oog houden helpt hier namelijk dikwijls met het ontwarren van kronkels en knopen in mijn hoofd, ALS de thema’s die erbij horen op dat moment relevant voor me zijn, that is. Die thema’s draaien nu dus rond het sterrenbeeld Tweeling. Dat is toevallig ook mijn sterrenbeeld, en boy, it’s a doozy.

de maan x tweeling

De Tweeling is dé communicator en social butterfly onder de sterrenbeelden, en vliegt naast van vriendengroep naar vriendengroep ook van onderwerp naar onderwerp, interesse naar interesse, hobby naar hobby, etc… (ik zei hier net boven dat ik er één was, hè, not a word more, OK? 😅). Ze zijn benieuwd, energiek, creatief, willen constant bijleren én drukken zichzelf graag én duidelijk uit. Vooral met woorden. En woorden, die hebben kracht. Ze kunnen kwetsen of inspireren, en when a gemini gets going kan er bij beide partijen al eens verwarring ontstaan over welke soort ze net aan het gebruiken zijn. Als laatste is de Tweeling ook een beetje een verdeelde ziel. Eén sterrenbeeld, twee (soms meerdere) heel verschillende persoonlijkheden/opinies. En nu ga ik hier wel even de ijdele Tweeling uithangen en me verzetten tegen dat two-faced labeltje dat we dikwijls meekrijgen, OK? Geen fan van, hè zeg. Hoe zou je zelf zijn met die constante intake van informatie, die kilometers-hoge stapel aan interesses, en een neiging tot ‘nogal’ impulsief zijn? Zogezegd, hè. Haha. Ha. Ha. Maar soit; eerste Volle Maanthema’s = check, dus!

  • is er iets waar je mee zit of dat je kwijt wil, dan is deze volle maan een duwtje in de rug om het de wereld in te sturen. Van dappere tweetjes tot een meer private, goeie babbel met iemand die je 100% vertrouwt; je kan er maar steun uit putten.

  • waar steek je momenteel al die energie in, en zijn dat wel allemaal goeie dingen als je kijkt naar the bigger picture? Dankzij het Boogschutterseizoen is dat immers ook een themaatje deze maan(d).

  • herinner jezelf eraan dat jouw woorden kracht hebben. Hoe kan je die beter gebruiken? En for Pete’s sake watch your tongue when you do, haha!

  • denk eens aan die vriendengroep(en) van je, of aan welke uitstapjes je het meeste hebt. Ik weet dat ik hierboven zei ‘géén nieuwe doelen opstellen’, maar you know… Conclusies mag je er gerust wel al uittrekken. ;-)

  • Ontspan, ontspan, ontspan! ‘t Liefst van al met een self-care middeltje dat je al lang eens wou uitproberen, gemini style. ;-)

  • Last but not least: immer de sunny personality en life of the party zijn? Dat is zowel voor de Tweeling àls voor elke andere mens op deze aarde een nogal onmogelijke taak en veel te hoge verwachting. Herinner jezelf er deze Volle Maan dan ook nog eens aan dat het OK is om een slechte dag tehebben. En dat te laten merken. En fouten te maken. Als we dat immers aanvaarden kunnen we die fouten veel makkelijker omzetten naar iets positiefs, toch?

Zo, that’s it voor deze blogpost! Er zijn verder nog heel wat planeten, en linkjes, en … die voor nóg meer inzicht kunnen zorgen, maar het uitleggen daarvan laat ik aan de - euh - echte astrologen. Ik amuseer me alleszins elke maand enorm met het lezen van massa’s artikels over dit onderwerp, en kan jullie dus enkel aanraden om hierna snel nog even Google in te duiken, hihi.

Extra groetjes aan mijn Geminis & enjoy the full moon!

 
 

Cover photo by Aron Visuals on Unsplash