Behind the biz: the girl.

Behind the biz: the girl.

Omdat jullie steeds met meer zijn leek het me leuk om nog eens een ‘get to know’-postje in elkaar te flansen. Dus bij deze: hi, nice to meet you! Of dat nu voor de eerste keer is, OF jullie al een paar self-centered postjes hebben moeten incasseren. Let’s go!

the basics.

The name’s Nelle, 34 jaar en wonende én werkende (I know, it’s the dream) in Dendermonde. Naast mijn bijberoep als tekenfee (patent pending), werk ik het merendeel van de week in de gezelligste ontbijt- en lunchbar van DMD en omstreken, waar ik de zaal verzorg, jullie allemaal superenthousiast ontvang (of dat toch probeer, haha. EVERYONE has bad days, mannekes), en mooie (en niet onbelangrijk: kei-lekkere) koffietjes maak. Long-term-vrij-happy-single-zijnde woon ik al een paar jaar in een gezellig appartement, enkel en alleen met mijn twee katten, Strummer en Leia. De ene genoemd naar de frontman van mijn favoriete band (Joe Strummer van The Clash), de andere naar de enige (Disney) prinses die er toe doet.

my work.

Zoals hierboven al vermeld werk ik 4/5de bij Bar Buur in Dendermonde, en reken ik ook het kappersteam van Bobhead next door bij mijn collega’s. Druk of rustig; ik werk er énorm graag en heb de tijd van mijn leven in een werkomgeving waar ik als doorsnee diploma-loze creatieveling een lange tijd alleen maar van kon dromen. Deels dankzij die very supportive uitvalsbasis durfde ik z’n twee jaar geleden de sprong te wagen om ook van tekenen mijn beroep te maken. Dat tekenen heb ik trouwens altijd graag gedaan, maar meer dan een leuke hobby of handige skill op de Chiro is het lang niet geweest. Pas tijdens de Corona-lockdowns kwam de kriebel weer naar boven, ging ik mijn werkjes meer gaan delen, en zorgde de combo ‘hey, hier haal ik enorm veel plezier uit’ en jullie enthousiaste reacties erop plots voor een gigantisch gevoel van “holy s***, is this it?! Is dit wat ik altijd al wou doen? Aaah!”. So, here we are! Twee jaar later teken ik nog steeds met even veel plezier (if not méér plezier, want ik begin eindelijk ook een beetje fan te worden van mijn eigen werk, haha) jullie portretjes, ontwerp ik kaartjes vol favoriete dingen die me op dat moment inspireren, en vindt mijn werk steeds meer en meer de weg naar jullie eigen bedrijf/muren/bureau’s/bullet journals/gsm-hoesjes etc. Momenteel beschouw ik mijn gat - dankzij jullie steun, opdrachten en lieve woorden - dus zéker als zijnde ‘in de boter’, en hoop ik dat ik de komende maanden en jaren alleen maar kan blijven groeien.

hobbies & passions.

Ik ben een gi-gan-tische pop culture fan, en ben opgegroeid met steengoede muziek en films. Dat trekt zich dus door naar een oneindige kennis aan nutteloze film- en muziekweetjes, en een spotify account vol uitgebreide playlists for every occasion. Dat die interesses ook de plak zwaaien wanneer het op mijn vrije tijd en hobby’s aankomt, zal geen verrassing zijn. Cinema- of film- en serie-avondjes thuis zijn hier (bijna) wekelijkse kost, babbelen voor de nostalgische filmpodcast van mezelf en mijn broer en zus ook, en als ik eens niet achter die tablet of voor een silver/tv screen zit, kan je mij hier lokaal (of af en toe minder lokaal) wel eens - tot de vroege uurtjes, damn you, blijven-plakker-genen - spotten op een feestje of optreden. Daarnaast doe ik graag mijn best om wat te zorgen voor onze aardbol, ben ik al sinds mijn zestiende vegetariër (da’s al meer dan de helft van m’n leven, whaaaat), zou ik ‘t liefst van al elke dag uren vertoeven in het bos én ben ik waarschijnlijk de grootste dierenliefhebber you’ll ever meet (nee, serieus. Laat me lang genoeg naar een vlieg of zelfs mug(!) staren en ik vind hén zelfs schattig). Schotland is mijn favoriete reisbestemming, al reis ik tegenwoordig omwille van de centjes én het klimaat én een gebrek aan tijd niet veel ‘ver’, de herfst en winter mijn favoriete seizoenen, en de maan en astrologie mijn raarste obsessie. Van dat laatste kan ik trouwens met 100% zekerheid zeggen dat ik er niét in geloof-geloof, maar het wel één van de handigste diy-therapie is die een mens kan krijgen. Hoera voor symboliek en zelf-inzicht!

Om af te sluiten blijft ook deze blog natuurlijk één van mijn belangrijkste, favoriete hobby’s, want in case you hadn’t noticed: ik babbel énorm graag en veel over dingen die me interesseren of bezig houden. Oepsie.

q || nieuw hier? Say hi in the comments!
niet nieuw hier? say hi in the comments & tell me of je iets nieuws geleerd hebt, hihi.

Veel liefs & tot snel!

 
 
Nelle 🌿

• she/her • Basically the slightly weird one since 1989. Film fanatic, occasional over-sharer, frequent over-thinker. So, yes, I blog.

http://www.spellsandpencils.com
Previous
Previous

Nelle's Halloween tunes.

Next
Next

De nieuwe maan in Libra.