De nieuwe maan in Libra.

De nieuwe maan in Libra.

We moesten nog eens praten over die nieuwe maan van het afgelopen weekend, hè? ;)
Let’s!

solar eclipse x new moon.

To semi-quote één van m’n favoriete films toen ze zaterdag boven onze hoofden hing: “that’s no (regular new) moon”. Ze ging namelijk hand in hand met een solar eclipse, en het enige wat je daar dan van moet onthouden (op gebied van dit zweverige astrologie-postje dan toch, hihi) is simpel; zo’n eclips tilt de invloeden van de nieuwe maan nog een niveautje hoger én probeert ons die nodige extra energieboost te geven om iets nieuws in de startblokken te zetten. Die invloeden kennen we ondertussen al, hè. Van het soort die ons eens goed kunnen doen nadenken over begraven gevoelens, en die ons aansporen om ruimte te maken voor nieuwe avonturen, beginsels en - deze steel ik met veel plezier van een online artikel van Cosmopolitan - foolish behaviors. foolish, however, zullen die avonturen wel niet zijn, want deze nieuwe maan vond plaats in het sterrenbeeld Libra, en spoort ons dus vooral aan om rond de thema’s van de weegschaal te gaan werken om zo terug weer even met beide voetjes op de grond te staan.

libra.

En wanneer je aan die weegschaal denkt, denk je natuurlijk automatisch aan balans. Tussen werken en leven, uitgaan en rust, huistaakjes en down-time. Dat de herfst - mét die aanstormende stressy feestperiode al in het achterhoofd - dan ook nog eens hét perfecte moment is om te kunnen genieten van zo’n ideale formule, hoef ik jullie vast niet wijs te maken. Er zo eentje uitdokteren is dus het perfecte to do puntje nummer één! Daarnaast krijg je er met Libra ook Venus gratis bij in die nieuwe maan mix, en jullie weten wat dat betekend… Hello, spotlight op zowat elke relatie die er vroeger OF momenteel al op je pad kwam. Dat Venus met haar ‘aanzet-tot-nadenken-over’ niet zo lief was voor deze single is niet zo verrassend, maar euh - she means well. Haar uiteindelijke doel is immers ook weer dat we leren uit onze fouten, en dat we énkel die perfect gebalanceerde, top-relaties overhouden na de brute reality check. Als je’r dan al zo eentje hebt is de boodschap trouwens ook duidelijk: up the romance en het wederzijdse respect in die relatie van jullie, én geniet. You lucky bastards. 😂

mijn lijstje.

⚖️ MAKE ROOM FOR FUN... Drukke of minder drukke tekenperiode: ik heb dikwijls de neiging om naast mijn vaste bijberoep-dag ook de late avondjes na mijn dagshift in de bar OF mijn ‘weekend’ aan tekenen te wijden. All work, no play, dus. En hoewel ik nog steeds heel graag mijn vrije tijd aan dat tekenen geef, merk ik dat ik die dosis sociaal zijn ook heel erg nodig heb om m’n energie te boosten. Enter the busy uitstapjes-agenda!

⚖️ … EN VOOR DOWN-TIME. Hoe graag ik het zelf ook doe: die late avondjes aan mijn bureau met een tekentablet voor mijn neus? Mijn katten én eigen ogen (hoofdpijn/walletjeeees) zijn me er niet dankbaar voor. Elke avond dus minimum een uurtje voor ik (op tijd, Nelle!) in mijn bed kruip iets anders doen = must vanaf nu.

⚖️ ORDE THUIS. Eerlijk? Dankzij dat herfstlijstje van een paar posts geleden ben ik best wel al tevreden met hoe gezellig mijn appartement er nu bijligt. Moet ik wél nog dringend eens werk van maken, though: mijn kleerkast.

⚖️ ♡. Tot een dag of twee geleden was het even helemaal anders, maar ‘eerlijk’ nummer twee? I’m good. Geen betere leraar dan het verleden, dus ik ga het komende cuffing season maar één ding doen. Gewoon bestaan. De zachte én scherpe kantjes van luuuuuv omarmen, niet tot conclusies springen, plezier hebben én, vooral, tijd steken in de relaties - werk of persoonlijk - die me niét confused AF achterlaten.

q || waar kunnen jullie wat meer balans gebruiken momenteel?

Veel liefs & tot snel!