De Volle Maan in Virgo.

De Volle Maan in Virgo.

Een nieuwe post in de ‘tuning in with the moon, maar ik weet niet waar te beginnen’-reeks. Benieuwd naar de thema’s van het sterrenbeeld Maagd, wiens volle maan as we speak boven ons hoofd hangt? Hieronder snel wat uitleg!

volle maan basics.

Aan het begin van elk zo’n posts herhaal ik graag eens wat zo’n volle maan’s deal nu eigenlijk is, dus first thing’s first: in tegenstelling tot de nieuwe maan draait een vol exemplaar niét rond het opstellen van nieuwe doelen of voornemens, wél rond het afronden van, of nadenken over, de dingen die je jezelf al hebt voorgenomen. Met andere woorden: time to illuminate & reflect! Dat het daarbij ook nog eens de laatste volle maan is van het astrologische jaar maakt het alleen maar een mooier moment om eens stil te staan bij hoe we zijn gegroeid, waar we zijn beland, en waar we nog aan moeten, of zelfs willen, werken naar de toekomst toe. Nu, we weten allemaal dat de maan beweegt. Duh. Maar zo komt die dus in verschillende sterrenbeelden terecht, en met de thema’s die rond dat sterrenbeeld hangen kan je dan gaan werken. Ik zeg ‘KAN’, yup, want don’t get me wrong: negeer die maan en er zal ook weinig of niets veranderen, hè. Dat is niet per se slecht ook, want wat niet weet, niet deert. Maar, hey, je bent hier! Dus het interesseert je! En dan zijn we op z’n minst al met twee. Zo’n maancyclus in het oog houden helpt hier namelijk dikwijls met het ontwarren van kronkels en knopen in mijn hoofd, ALS de thema’s die erbij horen op dat moment relevant voor me zijn, that is. Die thema’s draaien nu dus rond het sterrenbeeld Maagd. Letterlijk mijn mama, maar eigenlijk stiekem ook een beetje de mama van de sterrenbeelden. Get your s*** together, zegt ze. Kijk maar:

de maan x virgo.

Virgo, of Maagd, representeert - hoe ik het begrijp - simpel gezegd onze allesomvattende leefwereld. Van dagelijkse routines en gewoontes, tot onze job (of de relatie met-) en onze fysieke gezondheid. Een volle maan vergroot onze emoties. Onze gevoelens. Hoe we over iets denken. Smijt dat samen en voilà: een vergrootglas op alle dingen in onze realiteit die we nog wat opgekuist, verzorgd, georganiseerd of aangepast willen zien. Kan je dus vandaag of de komende dagen wat voorbeelden bedenken die op bepaalde Virgo-vlakken tegenwerken of overbodig zijn? Ctrl-Alt-Del, my friends. Dat de zon zich momenteel - as always - in tegenpool Vissen bevindt, aka de ultieme dromer, stuurt ons ook even de boodschap dat we die dromen best eens kunnen analyseren nu we in de meer praktische vibe van de maan in Maagd zitten. Zo kunnen we er nadien eens écht invliegen. ;-)

Weet je nog steeds niet goed waar te beginnen, dan kan je ook even het internet induiken om nog iets specifieker te ontdekken wat er net bij jouw sterrenbeeld én rising sign speelt. Zo valt deze maan voor mij zowel in mijn 4de Huis (= thuis en roots, Tweelingen) als in mijn 2de (financiën & materiële zekerheid, Leeuw), waardoor ik nog specifiekere ‘prompts’ heb om eens over na te denken. Ik piep ook altijd even bij mijn maanteken, Schorpioen, maar diens ‘wees selectief in je vrienden/netwerkgroepen’? Daar gaan we even niet naar luisteren, aangezien ik de laatste paar weken al amper mijn kot ben uitgekomen vanwege te veel werk en een verkoudheid from hell, haha! Genoeg voorzichtigheid/gesnoei op dat gebied, inner-Scorpio. ‘t Was al een check. 😅

persoonlijke werkpuntjes.

Een paar voorbeeldjes van waar deze maan me al heeft over doen nadenken:

♍️ Op gebied van routines moet ik dringend snoeien in mijn schermtijd, denk ik. Ook al had ik de laatste paar dagen een goed excuus (die killer-verkoudheid dus) om heel wat series te (her)bekijken, het werd hoog tijd dat ik wat minder teruggrijp naar die afleiding, zéker omdat ik soms de gewoonte heb om dit er - euh - multitask-gewijs in de achtergrond bij te nemen. Minder afleiding, meer focus in de toekomst! Ook ‘s avonds ga ik proberen wat minder voor mijn tv te spenderen. Het kan die betere ochtendroutine die ik al lang achterna jaag alleen maar ten goede komen, want het is namelijk héél verleidelijk om toch nog één afleveringetje te kijken in plaats van op tijd mijn bed in te kruipen met een boek. Oepsie.

♍️ Dan, the big one: gezondheid… Er zijn overduidelijk wat slechte gewoontes waar ik beter komaf mee zou maken, yup. I’m working on it. Maar ‘t is moeilijk. Maar I hear you, Virgo! Boodschap ontvangen, klaar en duidelijk.

♍️ Die spur-of-the-moment aankopen waar ik soms iets te snel aan toegeef tot het absolute minimum beperken. Ja, droomprinter met je A3-lade, je komt er pas wanneer ik genoeg opdrachtjes gedaan heb. En, nee, kleerkast, je gaat even creatief moeten zijn met wat er al hangt. Waar ik nu ik er zo over nadenk enorm veel plezier aan ga beleven, denk ik. I’ll keep you posted!

♍️ Tenslotte heb ik mezelf ook voorgenomen dat ik niet te snel moet willen groeien. Dat ik gerust even verder aan mijn tekenavontuur kan bouwen met de dingen die ik al kan, waar ik de middelen al voor heb, om ze zo stilletjesaan (niet alles tegelijk, zoals ik mezelf soms probeer af te dwingen) naar iets grootser te kunnen tillen. En dat ik mezelf wat meer schouderklopjes moet geven voor elk projectje dat ik afwerk, in plaats van elk foutje op te merken en achteraf te concluderen ‘dat het toch nog iets beter kon’. Kortom: om die foutjes, ook al zijn ze er, wat sneller te kunnen loslaten en gewoon verder te prutsen aan iets nieuws.

♍️ Of tenslotte tenslotte! In de week van een volle maan voer ik trouwens altìjd een ‘laat-het-los’-regel in. Waar sommigen dus menen nogal ‘last’ te hebben van zo’n maan, ben ik meestal iets meer zen net omdat ik dat dan in mijn achterhoofd hou. Meestal dus. Da’s nu een dikke jinx, sowieso. 😂

q || houden jullie de maanfases in het oog? en hoe gaan jullie daar dan mee aan de slag?

 
 

PS: told you dat een Zodiac-serie ontwerpen al lang op mijn wishlist stond. 😉 Bij deze kregen jullie dus een voorproefje van hoe die er zal uitzien!