De nieuwe maan in Cancer.

de nieuwe maan in Cancer.

Happy New Moon in Kreeft-dag! Wat dat net wil zeggen en rond welke thema’s je de komende periode wat good old intentions kan zetten, dat lees je hieronder!

de kreeft.

Pretty intense, gevoelig, beschermend, soms moody, maar devoted AF en enorm gefocust op het hebben van een veilige bubbel. Dat zijn de meest voorkomende karakteristieken van mensen die toevallig geboren worden tussen 21 juni en 22 juli. Of je die herkend in jezelf (of in je Krab-vrienden - serieus, waarom hebben we dit in godsnaam vertaald naar Kreeft?), dat laat ik in het midden, maar ik denk dat we af en toe allemaal wel een beetje Kreeft zijn. De nood om ergens bij te horen, en wanneer je dat dan gevonden hebt de absolute determinatie to protect dat plekje AT. ALL. COSTS. Ze verwachten loyaliteit, geven dat ook in kilo’s terug, en wanneer ze zich bedreigd of gekwetst voelen? Yup. Hupla, de schulp in. Sound familiar? Nee? Hier alvast wel, maar dat kan aan mijn Venus en Mars liggen, hihi. Die bevinden zich dus uiteraard in dit sterrenbeeld, waardoor ik de invloeden van de Kreeft dus vooral daar zou voelen. In relaties, motivatie, aantrekkingskracht en actie. Op die gebieden is het alles of niets voor de aarzelende Kreeft. Great. Moet ik weer hebben. That explains it. Etcetera, etcetera. Maar ik wijk af! Wat ik eigenlijk wou zeggen is dat zélfs wanneer je geen enkel teken van crabbiness (cracking myself up hier, mensen. Cracking! Haha. I’m on fire.) vertoond, je tijdens deze nieuwe maan en haar komende cyclus gerust aan de slag kan met heel wat passende thema’s.

nieuwe maan x kreeft

As always wanneer er een nieuwe maan boven onze hoofden hangt is het alweer tijd om wat oude wonden te verzorgen en te genezen, maar ook om wat aan introspectie en intention-setting te doen. Omdat deze nieuwe maan zich in Kreeft voordoet laten we ons ook door dat sterrenbeeld en z’n waarden/symboliek inspireren, maar dat is niet alles. Tijdens zo’n maan-event willen ook heel wat andere planeten telkens hun zegje doen, en de opvallendste party crasher is deze keer Pluto, die in achteruit staat en ons dan al eens graag confronteert met foutjes uit het verleden. Jeweetwel. Foutjes of trauma’s van het soort dat we veel te lang meedragen. Die ons op onverwachte momenten plots kunnen overvallen. Die zo’n groot gewicht op onze onbewuste schouders zijn dat ze ons soms tegenhouden om volop te groeien. Kortom: zo’n hang-ups kunnen een enorm grote impact hebben op ons leven in het algemeen, dus die gevoelens errond eens echt voélen zodat je ze eindelijk ook kan loslaten is op z’n minst a very big deal te noemen. Het kan immers alleen maar zorgen voor gi-gan-tische veranderingen. Zowel voor de rest van dit jaar, als voor de rest van ons leven. En, boy, is zo’n nieuwe maan éxact wat ik al een dik jaar nodig heb.

lijstjestijd!

Net als ik nood aan een lijstje om je nog eens rond de maanvibes te helpen werken? Join me in het aftikken van this one, then!

🦀 Get in touch with those feelings van je. En daarmee bedoel ik: herken ze. Erken ze. Eer ze. Onderdruk ze niet, geef ze eventueel even vrij spel, maar pak ze dan aan. Ploeter jezelf een weg door en uit de slechte, en handel naar de goede. Omarm je gevoelige kant en probeer die net een tikkeltje meer te begrijpen tegen het einde van deze cyclus.

🦀 Pinpoint what’s holding you back. Luister naar Pluto, ook al is z’n nickname ‘Lord of the Underworld’ (geef toe, coolste nickname ooit), want hij bedoelt het goed. Zijn er dingen, gebeurtenissen of ‘oopsies’, uit het verre of iets dichtere verleden die nu nog steeds een invloed hebben? Have a good but last cry about it, vergeef en vergeet. En probeer ze op de enige plek achter te laten waar ze écht thuishoren: dat verleden.

🦀 Creëer je ideale comfortzone. Ofte maak van je huis/appartement de ideale uitvalsbasis voor de rest van de zomer. Waar je jezelf meteen op je gemak voelt als het even allemaal te veel is of - gewoon - na een drukke dag, en waarvan de goeie vibes meteen overspringen op jou en de vrienden die je er ongetwijfeld een hele zomer lang zal entertainen.

🦀 Appreciate. Wat je al in je bezit hebt én wat je al bereikt hebt. Laat die dingen je inspireren om nóg grotere dingen te bereiken. Prep for greatness, begot! En nu we het toch hebben over wat je al hebt…

🦀 Spendeer extra tijd met (de juiste) familie en/of vrienden. Wie de belangrijkste mensen in je leven ook zijn, til die connectie een leveltje up de komende weken. Voor je eigen welzijn, sure, maar ook voor die van hen. Heb plezier, of een goeie heart to heart. Laat alles er eens goed uit, maar luister ook en creëer zo een omgeving dat even goed aanvult als die gepimpte thuisbasis van je.

🦀 Sort out them bills. Met als enige doel ook dié basis comfortabel te maken/houden en jezelf zo een zorgeloze zomer/toekomst te bezorgen.

🦀 Los de teugels. Last but definitely not least, dit puntje! Kreeft is immers een heel intuïtief sterrenbeeld, dus leg de komende maand net dat tikkeltje meer vertrouwen bij jezelf, het lot én het toeval. Daarmee bedoel ik absoluut niet dat je overhaaste beslissingen moet nemen enkel rekenend op je intuïtie! Wél dat je gewoon effe die controle wat losser laat, en dat - zelfs al heb je het gevoel dat er (amper) iets aan het veranderen is terwijl je naar die Kreeft-doelen van je toewerkt - er achter de schermen traag maar gestaag absolute meesterwerkjes van life-changing events op til staan. You The Universe got this.

q || komt deze nieuwe maan voor jullie ook het op het perfecte moment? welk werkpuntje hierboven vinden jullie momenteel het belangrijkste?