5 happy things in July.

5 happy things in July.

Is it me of gaat dat hier weer veel te snel vooruit, ofnie/ofwel?

‘t Is te zeggen, ‘veel te snel’… Ik zou liegen moest ik zeggen dat de zomer voor mij nog iets langer mag blijven duren. Vooral het weer doet me alleen nog maar meer dan tijdens een doorsnee (lees: warmere, of toch de laatste paar jaren) zomer hunkeren naar de herfst, maar bon. Dit seizoen, specifically juli, heeft toch ook z’n charmes gehad. Deze vijf dingen, bijvoorbeeld, deden me het meeste glimlachen de afgelopen maand.

HELLO, ROSA! || Nu ik er zo over nadenk was juli in het algemeen een keitoffe opdrachten-maand, maar het geboortekaartje van Rosa? Dat gaat met de hoofdprijs lopen! Naast het feit dat ik het maakte voor een paar van mijn meest favoriete mensen op deze aardbol, was het ook het allereerste geboortekaartje dat ik mocht ontwerpen en - euh - meer van dat, please! De warme reacties, het spannende aftellen-naar, hét moment waarop je dan eindelijk mag bestellen, het kaartje een paar dagen later ein-de-lijk bij mensen in de brievenbus zit, en dan wéér die warme reacties… Zo, maar dan ook zó tof allemaal, hihi. Als tweede favorietje mocht ik trouwens ook mijn eerste wedding invite ontwerpen, en ook bij deze opdracht tel ik keihard af naar het moment dat ik het hier (of op Instagram) eens met jullie kan delen!

OUT AND ABOUT || Een zomerbar om elke hoek hier, tegenwoordig, en zelfs dit rotweer heeft ons nog niet tegengehouden om al een paar avondjes door te zakken. Maar mijn meest favoriete plekje in juli? Dat was de cocktailbar van lokale rum (e.a.) -winkel Smokkelwaar. Lekker droog, je wordt er altijd superenthousiast ontvangen én ze hebben een uitgebreide drankenkaart. Ik heb er zelfs al helemaal op mijn eentje gezeten om mijn laatste to-do van de (feest)dag te vieren, en dat durf/doe ik doorgaans niet veel. Wanneer het dan weer minder slim was om er te gaan zitten (of toch in mijn ‘kleine blaas’ geval)? Net voor je naar de cinema gaat. Which brings me to…

THE MOVIES! || Wat een leuke filmmaand was me dat?! Ik zag zowel de nieuwe Mission Impossible, àls Barbie en Oppenheimer in juli, en I loved all three. Qua sterren ging Barbie dan misschien wel met de meeste lopen op Letterboxd, als ik er zo terug over nadenk zou ik geen favoriet kunnen kiezen. Ik zou ze alledrie nog eens gaan kijken, moesten de opdrachten zich momenteel niet zo opstapelen. Stuk voor stuk aanraders, dus, maar waar Barbie wel een streepje voor had? Ik was bij de gelukkigen die een gratis poster mee naar huis mochten nemen, hihi. Hoe tof is het trouwens dat Barbie-gangers na een paar weken nog steeds roze dragen? Ik ging ervan uit dat dit eerder gebonden zou zijn aan de eerste voorstellingen en de algemene film fanaat (jeweetzel, die die nagenoeg elke week in de cinema te vinden zijn 🙋🏻‍♀️), maar neen. De roze aanschuivers (want rij-en nog steeds, jonges!) blijven opduiken. I love it.

CLEVER GIRLS || Vorige maand mocht ik nog eens aan een andere podcast-mic dan die van mezelf gaan zitten, en dat was die van Julian! Het werd vooral een aflevering over nostalgische films, dus als je me daarover eens wil horen babbelen kan dat hierzo. Ik was alvast héél trots dat ik mezelf aan al die clever girls zag toegevoegd worden, en hoop er ooit nog eens de revue te passeren, OF nog eens met deze podcast host rond een tafel te zitten. En, Julian, hou je vast. Dan ben ík de spreekwoordelijke spraakwaterval. ;-)

EEN HEMELS NIEUW BED || Last but not least heb ik een héél groot dingetje van mijn wishlist kunnen schrappen. Een nieuw bed stond er immers al lang op, en dus nam ik ein-de-lijk afscheid van mijn old-school stalen exemplaar en wisselde ik het in voor een simpele, doch hemelse, houten versie, inclusief nieuw matras. Come to think of it was vooral dat laatste dringend aan vervanging toe, of dat dacht mijn rug er toch duidelijk van, die eerste paar nachten. Wie er zo mogelijk nóg een grotere fan dan ikzelf van is momenteel? Take a wild guess.

Q || wat waren jouw juli-hoogtepunten?

Veel liefs & tot snel!

x N.