5 happy things in June.

5 happy things in june.

Het is niet omdat we ondertussen al bijna een weekje juli zijn (oepsie), dat ik niet meer wil terugdenken aan hoe tof ik het de maand ervoor gehad heb. In tegendeel, want als ik héél eerlijk ben begon juli voor mij persoonlijk op zo’n lage noot (don’t worry. Ik heb het op de volle maan gestoken. Punt, schone lei, haha!) dat deze post meer dan aan de orde is. 5 persoonlijke highlights uit juni, hieronder!

SPIDER-MAN: ACROSS THE SPIDER-VERSE || het vervolg op Into the Spider-Verse is op z’n minst weer een kunstwerkje te noemen, en zorgde meteen voor een geweldige start van de maand. Dat ik sowieso een zwak heb voor Spinnenmans (in particular de klassieke Peter Parker versie) kan voor de mensen die een beetje kennis hebben van de superheld geen geheim meer zijn, aangezien ik mijn liefdesverklaring al jaren aan mijn arm draag. En nu dankzij dit nieuwe hoofdstuk ook OP mijn arm, want ik was zó hard onder de indruk van het nieuwe Spidey-hoofdstuk dat ik z’n koppeke een permanent plekje op mijn lijf heb gegeven. Voeg daar dan nog eens het feit dat de soundtrack hier al weken op repeat staat aan toe, en je kan gerust stellen dat de film nog steeds nazindert. Can’t wait for hoofdstuk 3!

#JURASSICJUNE || Veel filmhoogtepuntjes deze maand, want ik heb samen met mijn broer en zus ook uitgebreid #JurassicJune gevierd ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van één van onze favoriete films. Van een illustratie for fun, tot een podcastaflevering én een keitoffe openlucht-screening op mijn verjaardag; dino’s rule!

MIJN VERJAARDAG || Over mijn verjaardag gesproken: dit jaar moet de leukste editie geweest zijn in jàren, denk ik. Terrasjes met vriendinnen, die diy-openluchtcinema, topcadeautjes én gewoon het feit dat ‘mijn’ dag deze keer midden in mijn verlof viel… Ja, nu wil ik dat elk jaar, hè.

VERLOF! || Alweer naadloos over naar het volgende happy thing, want ook deel 1 van mijn zomers verlof viel al in de maand juni (het tweede deel volgt in september, want in de horeca ‘sandwichen’ we de drukste periode van het jaar al eens graag, én gaan we sowieso liever op verlof wanneer het wat rustiger op de baan is, hihi). Ook al heb ik die verlof-lijn niet doorgetrokken naar mijn tekenjobje, toch stond er heel wat leuks op mijn programma. Een bezoek aan Pairi Daiza, bijvoorbeeld, en een paar dagen in prachtig Brugge met mijn mama. Stuk voor stuk het bewijs dat je niet ver of lang moét reizen om te kunnen genieten van een vakantie. Wanneer je dan nog eens afsluit met een optreden van de sympathiekste mens ter wereld, dan is het verdorie goed geweest.

topadresje als je ooit eens in Brugge bent: ontbijt- en lunchbar Sansevieria!

DE GROTE INDY - REWATCH || Eindigen doe ik met yet another film-gerelateerd paragraafje, want aangezien ik opgegroeid ben met de Indiana Jones films keek ik natuurlijk énorm uit naar het vijfde en laatste hoofdstuk van de avontuurlijke archeoloog. Ik kon dus niet anders dan dat laatste beetje aftellen te vieren met een heuse rewatch, nét voor ik naar de cinema zou afzakken. Dat Indiana Jones & the Dial of Destiny nog niet aan de knieën komt van de originele films, daar kan ik me in vinden. Maar, let’s be honest, hebben we dat niet vooral te danken aan de grote rol die ‘nostalgie’ speelt wanneer we naar films kijken? Voor mij pastte nummer vijf perfect in het rijtje, en zorgde hij bovendien voor een waardig afscheid van zowel Harrison Ford’s Indiana Jones, àls de prachtige carrière van John Williams. Ik werd er alleszins een beetje emotioneel van. In a good way, weliswaar!

Ziezo. Na die ietwat moeilijke start van de nieuwe maand heb ik nu toch weer een glimlach op mijn gezicht, zie. Thanks for that, June! 😘

q || en you guys? Wat waren jullie juni-favorietjes?