De nieuwe maan in Aquarius.

Wie me hier al even volgt weet ondertussen dat ik nogal gebeten ben door de maan en alles wat daarbij komt kijken. Van doelen opstellen en reflecteren volgens de maancyclus, tot de symboliek of de betekenis die achter elk sterrenbeeld schuilt: I. Love. It. Ook al zal ik mijn leven er nooit écht van laten afhangen (ik heb mijn lot en d’r touwtjes nog steeds graag zélf in handen, thank you very much), toch kan het hele astrologie-gedoe heel wat onderliggende gevoelens, motivaties, etc. naar boven brengen door me simpelweg te inspireren om eens na te denken over dingen waar ik doorgaans niet zelf aan zou denken of bij zou stilstaan. De nieuwe maan van deze ochtend deed dat alvast ook! Volgens sommigen is het zelfs de krachtigste maan van het jaar, en dat is exact de reden waarom ik ze hier nog eens in de schijnwerpers wil zetten.


New Moon One-Oh-One.

As always, even snel opfrissen wat zo’n nieuwe maan net inhoudt: het komt meestal 12 keer per jaar voor, wanneer de aarde op één lijn staat met de zon en we de maan dus niet kunnen zien. Ergo, een nogal lege lucht, ergo ‘schone lei’, ergo hét perfecte moment om wat toekomstvisies op te lijsten en in gang te zetten. Als zo’n nieuwe maan dan ook nog eens samenvalt met Lunar New Year, aka the real deal volgens fans van de Chinese astrologie… You get where I’m going with this, right? Wel dan, op naar Aquarius!

Aquarian Vibes.

Aquarius, ofte Waterman, is een fixed air (nope, geen water. Go figure) teken. Air/Lucht as in denkers, communicatie-goden én doeners. Fixed as in gedetermineerd AF, tot het koppige toe. De planeet van de Waterman is Uranus (= innovatie, verandering, groei, ontdekkingen én een vleugje rebelliousness), en z’n symbool de ‘Water-drager’. Dat water staat symbool voor de informatie en goeie intenties waarmee ie de wereld (aka, ons. Het non-Aquarian plebs, haha!) zou voeden. Watermannen staan doorgaans bekend om hun assertiviteit, analytisch vermogen, originaliteit, onafhankelijkheid én hun focus op de (betere) toekomst. Dat alles zonder nog maar een seconde hun eigen authenticiteit te verloochenen. Hun unieke trekjes onderdrukken? Over my dead body, dixit de doorsnee Waterman-weirdo, dus. Dat kan dan allemaal misschien wat koud en zelfs afstandelijk klinken, maar wees gerust: De Waterman is niet liever of minder lief dan eender welk ander sterrenbeeld kan zijn. Ze zijn gewoon een beetje beter in het verstoppen van hun echte gevoelens, net als de andere Luchttekens (Tweelingen en Weegschaal), trouwens. 🙋🏻‍♀️

Extra Waterman-symboliek.

Kristallen: granaat (passie, creativiteit & kracht) & amethist (algemeen beschermen en helen).
Bloemen: orchidee (unusualness - hihi) en gladiool (strength of character)
Traditionele ‘ruling planet’: Saturnus (verantwoordelijkheid en discipline), die dus voor een extra vleugje seriousness zorgt tijdens deze nieuwe maan.

Maan x Aquarius.

Zwier die twee samen en je kan ervan uitgaan dat nù het moment is om eens serieus na te denken over waar je leven naartoe gaat en of die richting je wel aanstaat. Is het antwoord ja? Keigoed bezig dan! Skip to the next paragraph, zou ik zo zeggen! Is het nee? Tijd om daar verandering in te brengen, no? Haal die Waterman-determinatie van hier net boven erbij ennnnnn actie! Smijt je volledig, geen excuses, minder mindless internet-browsing en just go for it. Niet enkel carrière-gewijs, maar ook op persoonlijk vlak (tijd om écht de persoon te zijn die je wil zijn), of op vlak van vriendschappen, relaties, etc… Maak meer plannen en laat die - vooral - ook doorgaan deze keer. Single en happy? Good for you! Single en klaar om iemand nieuw te ontmoeten? By all means, installeer die app en ontdek hoe lang ‘m deze keer op je telefoon blijft staan. Als je het lot maar zélf in handen neemt nu. Dat hele go with the flow ding kan dan af en toe misschien wel goed klinken, het staat allesbehalve in het woordenboek van deze maan’s sterrenbeeld. Laat dat dus even links liggen (spaar het nog even voor die so-called zorgeloze zomer ofzo, kweenie) en creëer zelf dat pad. En, hey, ‘t is onze tweede kans op Nieuwjaar, dus euh… Die resoluties van een maand geleden? Opgraven, die handel.

Fieuw, krachtig is dus duidelijk een understatement, hè? Mij inspireerde deze maangebeurtenis zelfs al op voorhand, want ik goot speciaal voor deze post het betreffende sterrenbeeld in een simpele illustratie. The rest is history, zeggen ze dan doorgaans, maar euh… niet in dit geval. Ik vond het namelijk zo leuk om te doen dat ik niet anders kan dan er een hele reeks van maken, toch? Next up: Vissen! Dit sterrenbeeld zorgt op 2 maart trouwens al voor de volgende nieuwe maan, en dat is er eentje waarbij onze verbeelding uit z’n voegen zou kunnen barsten. Maar, hey, da’s voor de nabije toekomst. For now: geniet van het hele putting-your-life-on-the-right-track gebeuren en tot snel!

shout out to all my aquarians: herken jij jezelf in je sterrenbeeld? Of net helemaal niet?
Let me know!

Veel liefs,

 
 

Interesse in de Aquarius print? In afwachting van de webshop kan je’m wel al bestellen in A6 (postkaart), A5 of A4 formaat. Stuur me gerust een mailtje en we fixen dat!