The Snow Moon.

Een nieuwe maand, een nieuwe volle maan! En deze keer heeft die het mooie koosnaampje ‘Sneeuwmaan’. Waarom juist en welke symboliek er dit jaar rond deze schoonheid hangt, dat lezen jullie hieronder!


Maan-koosnaampjes.

Yup, elke volle maan heeft een nickname, afhankelijk van in welke maand ze plaatsvindt. Je kan ze allemaal terugvinden in iets dat the Farmer’s Almanac heet, en dat zou al een beetje moeten weggeven welke redenering er achter elk van die koosnaampjes zit. De volle maan van februari kan je onder andere dus de ‘Snow Moon’ noemen, maar ook ‘Hungry Moon’, ‘Storm Moon’ en ‘Bony Moon’ worden gebruikt. Februari is immers op vele plaatsen in het noordelijke halfrond de koudste maand van het jaar (or at least it should be - kuch, climate change, kuch-) en die koude had vooral vroeger heel wat slechte invloed op de oogst, de jacht,… Et voilà!

Full Moon symboliek.

Ik dacht vroeger altijd dat een Volle Maan écht enkel en alleen een happy occasion was. Niet dus, hoewel je er natuurlijk altijd zo’n draai aan kan geven. Een Volle Maan zou namelijk AL je emoties uitvergroten. Van de oppervlakkige, tot de allerdiepste. En van de positieve tot, uiteraard, de Debby Downers onder onze gevoelens. Ze kan OF serieus wat spanning creëren, OF aangename en minder-aangename waarheden blootleggen, OF tot grote levensveranderingen leiden. OF, welja… all of the above, hè. Met andere woorden is zo’n ronde bol in de lucht dus hét perfecte moment om even aan jezelf te denken en al die gevoelens te omarmen. En hier komt dan die positieve draai: tijd voor wat quality time met jezelf, dus! En die quality time? Die mag je voor mijn part claimen zolang de maan er volledig ‘vol’ uitziet (tot drie dagen na dat ene, korte momentje, ik heb het voor jullie opgezocht, hihi).

Astrologically speaking.

De Sneeuwmaan valt dit jaar in het sterrenbeeld Leeuw, dat vooral gekend staat voor z’n passie, creativiteit en zelfvertrouwen op het randje van ijdelheid. Moest je je dezer dagen dus hongerig naar liefde, grenzeloos enthousiast in het algemeen, of ‘totally ready to embrace all aspects of my being, maaaan’ voelen? Dan kan je dat zonder schaamte op deze maan steken. Want ook al klinkt dat koosnaampje koud, de symboliek duwt ons uiteraard de andere richting in door ons aan te sporen om dat vuur binnenin ons weer aan te wakkeren om zo onszelf te verwarmen. Want dat winderige weer buiten (what the hell, jonges) is not going to cut it, hè.

Andere astrologische weetjes voor deze maan:

  • Link tussen Jupiter (de planeet van overvloed) en Uranus (de planeet der doorbraken, hoe onverwachter, hoe beter. Also known as: de alarmklok onder de planeten, haha!). Die link zou ons dus kunnen inspireren tot nieuwe, heldere ideeën én volgens de zweverigste astrologen zelfs kunnen leiden tot onverwachte, aangename verrassingen. Laat maar komen, am I riiiight.

  • Link tussen Venus en Mars, en I mean… Moet ik deze echt uitleggen? *wink wink

  • We duiken een periode in ZONDER planeten in retrograde. Dat is de eerste keer sinds april vorig jaar, people. This is not a drill. ‘t Is de moment om dat pad van ons volledig vrij te maken, die innerlijke, dappere, zelfverzekerde Leeuw(in) naar boven te halen en dan - om het vrij simpel uit te leggen - to boldly go!

  • De Sneeuwmaan ligt ook nogal in conflict met de North en South Nodes (in het Nederlands zeggen ze denk ik ‘knopen’? Ik heb geen idee, haha!), AKA The Nodes of Destiny (zeg dat maar in dramatische stem, yup), en stelt ons lot dus gewoon in vraag, like the total badass she is. Dit zou ons kunnen aanzetten om af te rekenen met de dingen die we eigenlijk al een tijdje hadden moeten loslaten, en ons dapper genoeg moeten maken om nieuwe kansen, avonturen én/of dromen na te jagen.

Een klein ritueeltje dat we de komende dagen dus zouden kunnen doen om in de thema’s van deze Volle Maan te werken, is een lijstje maken met dingen die ons net very un-Leo doen voelen. Dingen die ons zelfbewust of onzeker maken, of ons onbelangrijk doen voelen, enzovoort. Als je’r dan compleet voor wil gaan kan je dat lijstje ook verbranden (die vurige Leeuw toch… Such a drama queen), maar het hele ding gewoon al eens fysiek op papier zetten - en dus erkennen - is als je’t mij vraagt heus al ritueel genoeg. Ieder z’n ding!

Oh, en nog iets. Vooral Tweelingen, Maagden, Boogschutters en Vissen zouden blijkbaar het meeste vatbaar zijn voor het effect van deze maan. Of op z’n minst nu plots, na het lezen van dat laatste zinnetje, zoiets hebben van ‘Tiens, ik voel precies toch iets, ja. Verdorie, seg!’.

Veel liefs,