4 for 2024.

4 for 2024.

Screw it, ik ben wél zo’n persoon die aan de start van een nieuw jaar graag even oplijst waar ze aan wil werken en wat ze in 2024 zoal in de schijnwerpers wil zetten. In plaats van er een oneindig lijstje van te maken (23 for 2023; who was I kidding), however, werd het een iets compacter. Maar wel eentje dat héél veel omvat. Let’s do this!

bye, 2023.

Dat je niet per se hoeft te wachten tot, OF ineens in actie moet schieten op de eerste-dag-van, zo’n nieuw jaar, dat schreef ik al eens neer in mijn vorige nieuwjaarspost. You do you, altijd en altijd, en het is niet alsof ik mezelf wat extra stress wil opleggen door de lat ontzettend hoog te leggen. Integendeel. Hoe meer jaren er op mijn teller staan (holy f***, het zijn er volgend jaar al 35. Wat. Stop die hersenkronkel. Moving on.), hoe meer ik besef dat het vooral hele kleine dingen zijn die het grootste verschil kunnen maken. Die het belangrijkste zijn van allemaal. En die er bovendien voor kunnen zorgen dat we aan het einde van een splinternieuw jaar kunnen terugblikken op een goeike. Zélfs wanneer said year begint met - och, ik zeg zo maar iets - een hart dat even te wensen overlaat wanneer het op doing its job aankomt. Vooral door dat laatste wil ik even vermelden dat ik ondanks the thing tóch een overwegend positief jaar achter de rug heb. Dat er ALTIJD mindere momentjes zullen zijn neemt een mens er immers doorgaans zonder veel gemor bij, wanneer ie beseft hoeveel goeie dingen er tegenover staan. Een dak boven mijn hoofd, waar niét 24/7 een bom dreigt op te vallen, bijvoorbeeld. Of een resem leuke momenten met vriendinnen. Méér tekenwerk dan ooit. En een in het algemeen veilige bubbel vol goeie raad, waarin ik alles en niets kwijt kan ALS ik dat zou willen of durven. In één woord heb ik me vooral veilig gevoeld dit afgelopen jaar, en daar ben ik iedereen die daar in de verste verte nog maar iets mee te maken had enorm dankbaar voor. Ik denk immers dat dat enorm heeft bijgedragen tot de groei, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak, die ik dit jaar heb kunnen meemaken, en die me op z’n beurt heeft geïnspireerd om die ‘4 for 2024’ op te stellen. En dus, without further ado:

dé 4 for 2024.

  • focus: health.

    Ik moet toegeven dat dat hartkwaaltje de laatste paar maanden iets te veel naar mijn achterhoofd is verhuist. Deels omdat ik er uiteraard niets of weinig last meer van had, deels omdat mijn werk en de bijhorende drukte het grootste deel van mijn aandacht heeft opgeëist, en ik dan de neiging heb om te hervallen in gewoontes van het ongezonde soort. Ik ben daar niet alleen in, denk ik? 😅 Toch. Het is niet omdat ik er niet echt iets van merk, dat ik er geen aandacht aan moet besteden naar de toekomst toe, hè. Nu ik een iets rustigere periode induik schiet dit werkpuntje dus meteen naar plaats nummer 1. Van terug beginnen lopen en mijn lichaam gezondere dingen voor te schotelen, tot het schrappen van slechte gewoontes; het kan die übersaaie januari alleen maar spannender maken.

  • focus: work/life balance.

    Ik heb héél hard gewerkt het afgelopen jaar, aan héél uiteenlopende dingen. Er kwamen zowel hier als op Instagram heel wat volgers bij, en ook mijn ‘kunnen’ ging er enorm op vooruit. Mijn vrije tijd en nachtrust, however… Dat waren dan weer de klassieke keerpunten van de medaille, en dat heeft me enorm aan het denken gezet over waar ik naartoe wil met Spells & Pencils. Ik wil volop voor dat verder groeien gaan (om het hier cliché te droppen: van je passie je job kunnen maken= still the dream), maar ik wil ook ruimte laten voor mijn vrienden, familie en spontane solo-uitstapjes. Die groei en die ruimte, dat kan enkel als ik wat prioriteiten stel. Do more of what you love (cliché nummer twee, haha), zeggen ze wel eens, en dat zal met heel wat aanpassingen komen. Zo zal ik het komende jaar wat selectiever zijn als het op opdrachten aannemen aankomt, en zullen de standaard, one-off gezinsportretjes iets worden dat ik slechts heel af en toe doe (rond Kerst, bijvoorbeeld ;-)). Trouw blijven aan mezelf en mijn - ever-ontwikkelende - tekenstijl, én mezelf de ruimte geven om eigen ideeën uit te werken, mijn webshop aan te vullen, mijn Patrons extra te kunnen bedanken, etc… Dat komt allemaal op de voorgrond in 2024. Jammer genoeg zal dat dus hand in hand gaan met wat toekomstige slecht-nieuws berichtjes, maar ik ben altijd een grote aanhanger geweest van de trust your gut-beweging, en daar wil ik trots aan vasthouden. Over dit puntje valt trouwens nog zoooooveel te zeggen, en ik zou jullie maar al te graag alle details willen geven... Maar, ach, dat is voer voor een andere post, hihi.

    Qua tijd voor vrienden, familie en solo-uitstapjes heb ik trouwens nog een iets specifieker doel voor ogen. Edinburgh, Schotland? You, me, 2024. Eindelijk. Oh, en 24 boeken lezen in die nieuwe, hard-earned vrije tijd. Dat ook.

tarotkaart van het jaar: The Magician!

  • focus: live consciously & genuinely.

    Van niet terugdeinzen om mijn stem te laten horen en dat ook wat meer in mijn tekeningen te gieten, tot ‘kleiner’/minder shoppen, het flexi-vegan zijn nog een level hoger tillen, en minder afval produceren. Dit is een relatief kleintje tegenover alle andere werkpuntjes, maar daarom niet minder belangrijk. Ik kijk er trouwens enorm naar uit om meer te gaan (durven) experimenteren met de kledij die ik al heb, en kan niet wachten om eens wat creatiever aan de slag te gaan met mijn outfits, hihi.

  • focus: treasure & appreciate.

    Echte, oprechte connecties, kleine gelukskes, elke dag bewust beleven in al z’n glorie,.... De intentie om ze allemaal écht te koesteren en vieren kan je niet genoeg jaren op je lijstje zetten. Ik pik er speciaal mijn bullet journal gewoonte weer voor op, al zal het dit jaar meer een Bridget Jones-gebeuren worden in plaats van het stap-voor-stap plannen van mijn week gedoe. Daar heb ik mijn nieuwe superfancy agenda én Notion voor. Op voorhand al excuses aan alle Mark Darcy’s, past and present, in mijn leven.

 
 

En dat zijn ze dan! Simple enough, nee? 😅 Dan wil ik jullie nu vooral nog snel een heel whatever you want 2024 wensen vooraleer ik De Tijdloze hier weer vollen tuub zet en mijn badkamer induik. Maak er iets moois van. You deserve it.

q || hoe duiken jullie 2024 in?

Veel liefs,