Let's catch up.

Let’s catch up.

Wowzah, lieverds, het is ondertussen al meer dan een maand geleden dat ik hier iets geschreven heb, en ik kan niet anders dan de schuld - waarheidsgetrouw - bij die (aanloop naar de) Kerstperiode te leggen. Hoog tijd voor een kleine update, dus! Vooraleer het échte feestgedruis weer al mijn aandacht opeist, hihi.

commissions, commissions & more commissions.

Wie mij op Instagram volgt zag de resem klanten-kerstkaartjes van dit jaar vast al passeren. Ze waren stuk voor stuk weer een plezier om aan te werken, maar vooral ook de enthousiaste en lieve reacties van mijn klanten zelf is and always will be de kers op taart. Naast mijn liefde voor tekenen en dingen maken, blijft dit toch wel dé reden waarom die drukke werkdagen nog steeds niet echt als ‘werkdagen’ aanvoelen, denk ik. Die kerstkaartjes, however, waren bijlange niet de enige projecten die me de afgelopen periode druk bezig hielden. Zo ontwierp ik ten voordele van een actie voor De Warmste Week het flesje dat je hierboven al kon zien, prijken mijn tekenkunsten ondertussen op de koffiezakjes van onze bar, ontwierp ik ook voor mezelf een resem kerstkaartjes en -stickers, werk ik momenteel nog even door aan een geboortekaartje en mijn zodiac-reeks, én nam ik er tussen de soep en de patatten nog een paar kleine, last minute projectjes bij. Which brings me to…

the future!

Oooooooh, aaaah, wat gaat ze hier nu uit de doeken doen? Wel, laat me misschien beginnen met een waarschuwing dat deze hele paragraaf zowel een positieve als een negatieve kant heeft. Naast het feit dat er ondertussen al zoveel nieuwe dingen op mijn to do lijst staan (en ik dus sowieso al weinig ruimte in mijn agenda heb de komende paar maanden), worden mijn eigen ideeën voor originele werkjes immers ook al een tijdje achteruit geschoven, en daar wil ik zo snel mogelijk verandering in brengen. Daarom heb ik beslist - en kijk ik ernaar uit - om de komende weken eens goed uit te dokteren waar ik naartoe wil in 2024, welke uitdagingen en doelen ik wil najagen, op welke manier ik verder wil groeien als illustrator, en welke opdrachten er in dat rijtje passen. Ik zou jullie maar al te graag wat meer details geven over wat dat net allemaal zal inhouden, maar truth be told? Dat weet ik zelf nog niet. All I know is dat ik even tijd nodig heb om alles op een rijtje te zetten, zowel op persoonlijk gebied, als op dat van Spells and Pencils, en dat ik die tijd ook uitgebreid zal nemen. Samengevat? Nabije toekomst: even de tijd nemen om al mijn mailtjes te lezen en te beantwoorden, mijn nieuwe jaar én de bijhorende agenda onder de loep te nemen, en een beetje welverdiende rust te nemen ; iets verdere toekomst: WHO FRICKIN’ KNOWS? 😱

weesgedichten.

Ok, ja. Eén dingetje uit die iets verdere toekomst kan ik hier wel al verklappen, want ik mag binnenkort weesgedichten op een paar Dendermondse ramen gaan kliederen. Dat was nu eens een mailtje waar ik meteen volmondig ‘omg, ja!’ op geantwoord heb, zie, want wat een eer! Heb je trouwens zelf zo’n Dendermonds raam, dan kan je nog steeds een gedicht gaan adopteren . Hoe sneller ze immers allemaal een thuis hebben gevonden, hoe sneller your friendly neighbourhood illustrators aan de slag kunnen gaan! 😉 Interested? Meer info nodig? Hierzo!

En dan *denk* ik dat ik deze korte nieuwsflash kan afsluiten, ook al heb ik het gevoel dat ik hier zoooooveel vergeet te vertellen. Het feestgedruis zal dus misschien toch al ietsje te veel in mijn hoofd hangen, maar ik belóóf alvast dat je nu heel wat sneller van me gaat horen dan pas na een maand (en half? Wat?!).

q || om het met een quote te zeggen die ik de laatste paar weken enorm veel gehoord heb, want mijn go-to-achtergrond-serie was Friends, ahum:
how u doin’, ondertussen? It’s been too long. 🥰

Tot snel, lieverds!