De nieuwe maan in Scorpio.

De nieuwe maan in Scorpio.

Here we are again. Een nieuwe maan, een nieuw sterrenbeeld, én dus ook een nieuw, MAANdelijks lijstje vol good intentions!

de schorpioen.

Weet je nog hoe ik in de post over mijn eigen sterrenbeeld zei dat we - geheel onterecht, I might add - een slechte reputatie hadden onder de sterrenbeelden? Wel, join the club, lieve Scorpio’s, want als ik het zo opzoek willen de meeste, zweverige astrologen ons vooral angst inboezemen voor de big, bad, onstuimige, intense controlefreaks met hun fatale steek. Gelukkig heb ik ervaring met het tussen de lijntjes lezen, natuurlijk, en kunnen we als je’t mij vraagt vooral focussen op een paar andere dingen wanneer het op dit sterrenbeeld aankomt. Dat hun doorzettingsvermogen onevenaarbaar is, bijvoorbeeld, of dat er geen wezen zóveel passie heeft voor z’n interesses en geliefden als de schorpioen, en ze bovendien pioniers zijn op het gebied van onafhankelijkheid, zelfkennis en zelfvertrouwen. 100% team Scorpio, hier, dus. Of één van mijn drie sterrenbeelden, the one dat vooral mijn diepste gevoelens beheerst, nu zelf toevallig die titel draagt of niet. 😏

scorpio x new moon.

De schorpioen staat erom bekend dat ie nogal introspectief is, en graag z’n diepste emoties - ook al kent ie ze door en door - voor zichzelf houdt. Dit specifieke kenmerk ga ik hier natuurlijk meteen een beetje counteren door hieronder mijn lijstje werkpunten te delen, maar bon. Dat karaktertrekje van net de zwaarste, minst plezante emoties voor jezelf te houden is er wel één dat ik enorm herken bij mezelf, maar waar ik dan eerder de neiging heb om zo’n dingen op te kroppen, spoort deze nieuwe maan me (en ons, want ik wéét dat dit ook voor velen onder jullie herkenbaar is, haha) vooral aan om die onopgeloste stapel problematische emoties uit te dokteren, te verwerken en los te laten. Effkes onszelf die koppige, doorzettende Scorpio-kwaliteiten aanmeten, onze mouwen opstropen, en eens goed graven deze maand, dus! Daarnaast is de combo schorpioen/nieuwe maan ook hét uitgerekende moment om volop voor je passies en doelen te gaan vooraleer dat nieuwe jaar echt voor de deur staat. Waar de weegschaal ons dus vorige maand nog veel ruimte liet voor spontaniteit, duwt de schorpioen ons eerder richting strakke planningen en duidelijke prioriteiten. Talk about de perfecte afwisseling, toch?

mijn lijstje.

🦂 DIG A BIT. Zo die gevoelens die ik doorgaans geheim houd en begraaf? Tijd om die zonder al te veel toeters en bellen (quiet progress = Scorpio style) eens naar de oppervlakte te lokken door ze neer te pennen (again: voor mezelf) of - mijn favoriete manier, haha - mijn tranen-lokkende playlist op te zetten, en ze dan gewoon keihard te voelen én aan te pakken.

🦂 SHE NEEDS TO SORT OUT HER PRIORITIES. Maar echt. Volop focus op mijn tekenwerk momenteel, want ook al staan er nog een paar leuke uitjes op de (strakke) planning: die kerstkaartjes kleuren zichzelf niet in!

En omdat ook Mars in deze new moon mix zit:

🦂 STAY CALM, BUT SPEAK UP. We lopen tegenwoordig op hete kolen. Helemaal terecht, want hoe de mensheid momenteel zijn gangetje gaat? Je zou er voor minder WEODEND van worden. Die gevoelens dan ook op zo’n manier uiten is verleidelijk, maar levert niets op. Rustig actie ondernemen waar je kan, however? Dat hopelijk wel. Hier, hier, of hier, bijvoorbeeld. 🍉

veel liefs,