March's Bullet Journal (inclusief freebie!)

March’s Bullet Journal (+ freebie!)

Nieuwe maand, nieuw idee! Omdat ik in het verleden best wel wat vragen en complimentjes kreeg over hoe ik mijn bullet journal versier, zwier ik vanaf nu maandelijks mijn thema/set-up/belangrijkste doelen online, inclusief downloadbaar A4-tje met de afbeeldingen (en meestal een paar doodles) die ik erin gebruik. Zo kunnen jullie, als jullie dat willen, er zelf ook mee aan de slag.

First up: maart!

thema & kleurenpalet

Maart = het begin van de lente = bijna tijd om weer de tuin in de kruipen om kruiden te planten, en mijn appartement op te frissen met verse boeketjes bloemen en wat nieuwe planten (mijn jaarlijkse date met mijn eco-cheques ligt bij deze vast, wie doet dat ook?). Al die gedachten leidden me deze keer rechtstreeks naar één van mijn favoriete films, Practical Magic, die in mijn hoofd meteen dé perfect fit werd voor deze nieuwe maand. Een korte zoektocht later had ik al genoeg prentjes verzameld om erin te vliegen, waarvan de favoriet uiteraard dat frickin’ droomhuis is. Het enige dat me dan nog te doen stond was de A4 opvullen met wat doodles (thou shalt not waste paper, mannekes) en ta-daah! Een goed vol documentje, klaar om af te drukken op (sticker)papier! De kleuren die ik dan kies qua markeerstiften, washi-tape, kleine accenten, enzovoort baseer ik trouwens ook op deze afbeeldingen. Blauw, groen, grijs, oranje, goud… Keuze genoeg! Hieronder zien jullie hoe dat documentje er net uitziet, en krijgen jullie meteen ook een link om het te downloaden. 👇 Voor een voorbeeldje hoe ik de afbeelding heb gebruikt, moeten jullie op mijn instagrampagina zijn.

Maartse doelen

Back to the personal stuff, dan, want ik probeer in mijn bullet journal ook maandelijks wat doelen/gevoelens/random stuff centraal te zetten. Deze maand is dat uiteraard dat opfrissen van mijn appartement, niet enkel met de hulp van die heuse lenteschoonmaak, maar ook met het herinrichtingen van bepaalde ruimtes. Ik doe dat sowieso af en toe eens graag (geleerd van de mama), maar deze keer ga ik gretig gebruik maken van die ‘verhuis-kriebel’ om een plantenlijstje op te stellen. Waar heb ik ruimte, hoeveel licht zou de plant daar krijgen, etc. Ik ben mijn liefde voor planten de laatste paar maanden namelijk wat uit het oog verloren, en sta te popelen om de - euh - survivors van said periode weer op te krikken door ze een betere plaats te geven, én de lege plekjes '(RIP, dus… Sorry. Écht.) op te vullen met planten die er ook meteen perfect zouden staan. Met een optimale schone lei beginnen is dus het doel, haha!

Andere doelen? Meer bloggen, een nieuw stickervel ontwerpen in lente-thema, eens een grote print toevoegen aan de webshop, en mijn ochtendroutine verbeteren. Ik ben de laatste tijd immers nogal verslaafd aan snoozen, oepsie… Maar dat de dagen ondertussen overduidelijk lichter worden zal me daar ongetwijfeld een handje bij helpen. Allé, vanaf woensdag, hè. 😉

Q || fellow-journallers: veranderen jullie ook maandelijks van thema? of Hoe pakken jullie doorgaans jullie bullet journal aan?