Introducing: brand kits.

Introducing: Brand Kits.

Een korte blik op een nieuw soort, supertof projectje waar ik er hopelijk nog heel wat meer van mag doen in de toekomst!

Eind vorig jaar in mijn mailbox: een mailtje van Irene, babbelaar van dienst achter deze supertoffe blog, met de vraag of ik toevallig ook een logo wou ontwerpen voor haar online stekje. Hier zou ik dan kunnen van wal steken met een “yay, iets nieuws! I’m all about iets nieuws!” en een “challenge accepted!”, maar eigenlijk klopt dat niet volledig. Ik ben immers zelfs al jaren een fervente blogger en doe niets liever dan mijn website hier af en toe voorzien van een nieuw jasje. Om nu dus ook van iemand anders het vertrouwen te krijgen om dat - deels - te mogen doen voor haar blog is wel degelijk a dream come true én bijgevolg iets waar ik héél graag aan gewerkt heb de voorbije maanden. Ik wou het hier nog even apart in de kijker zetten net omdat het zo’n leuke opdracht was, en ik uiteraard niet-zo-stiekem hoop dat er in de toekomst nog zo’n projectjes mijn richting uitkomen.

een brand-watte?

Uiteindelijk ontwierp ik voor Irene niet enkel een logo, maar wel een soort van mini-brand kit. Dat is een verzameling visuele elementen die jouw blog/merk/biz zullen gaan vertegenwoordigen. Dat is de fancy uitleg. De Spells & Pencils uitleg: dat is een verzameling van doodles, details, whatever-you-wantjes in mijn teken- en schrijfstijl, die bij jou of jouw merk passen, en die jij dan mag gebruiken hoe je maar wil om je eigen creatieve uitspattingen er extra vrolijk te laten uitzien. Van favicons tot een mini-portret, van logo tot kleine elementen die je op ontelbare manieren kan gebruiken: zo’n kitjes zijn tot in de puntjes personaliseerbaar afhankelijk van wat je net zou nodig hebben. In’t kort zijn zo’n brand kits dus net zo uniek als een portret! 😉

Hieronder (en vanaf nu ook op mijn work with me pagina) kan je hetmijne én dat van Irene eens bekijken. Daar kan je bijvoorbeeld spotten dat ik momenteel met het idee van een newsletter speel, yes. Stay tuned, hihi.

wil je zelf je blog, socials, briefpapier, etc. eens laten opfleuren?

Dan kijk ik er enorm naar uit om jou daarmee te helpen!