De nieuwe maan in Taurus.

De nieuwe maan in Taurus

‘t Is hier wederom van 🎶 Retuuuuuurn of the Mack 🎶 na een korte blogpauze, vandaag. Nét wanneer er as we speak een nieuwe maan boven onze hoofden hangt.
Goeie timing, heet dat, zéker wanneer je hieronder hebt gelezen welke vibes dit exemplaar in het sterrenbeeld Stier met zich meebrengt!

Mind you, ik had mijn comeback hier misschien een tikkeltje anders voorgesteld. Het oorspronkelijke plan was immers om jullie na die operatie eerst even gerust te stellen met een algemene ‘catch up’ post. Maar, hey! Die komt er ook wel nog aan, al bewijst deze post wél al het belangrijkste: I’m OK. ;-) Besides, qua energie was zo’n post me net iets te serieus, en ook al is deze astrologie-post dan misschien wat lichter, de nieuwe maan x Stier combo en haar thema’s waren toevallig (dat kan ze goed, onze maan) exact wat ik deze week nodig had.

de stier

The Bull! Ik zeg het ook nog eens in het Engels omdat dit nog nét iets straffer klinkt… Om dan jullie verwachtingen van dit sterrenbeeld meteen te vernietigen. Muhaha. Deze stier is immers niet agressief of gevaarlijk (wat stiekem eigenlijk sowieso leugens zijn over het beestje, die ons om de een of andere reden tóch worden aangeleerd), maar wel een pragmatische, doelgerichte - soms ietwat koppige - held die niet vies is van (a whole lot of) luxe en plezier. Die zoekt ie vooral in de kleine dingen rondom ons, want er is niets dat de Stier zó hoog in het vaandel draagt dan z’n naaste omgeving. Comfort, security, stabiliteit (‘t liefst van het long-term soort) en goeie normen en waarden, dat zijn zowat de thema’s waar je tijdens deze nieuwe maan mee aan de slag kan. Oh, en heb ik al gezegd dat onze lieve Stier ook al eens graag lekker lui is? Neem dat ook maar mee de komende paar dagen!

nieuwe maan x stier

Even herhalen voor de vergeetachtigen of maan-newbies onder ons: de volle maan? Die gaat dikwijls met alle eer gaan lopen, maar die nieuwe maan? Hoho, dat is de échte game changer. Die roept immers op om oude wonden te verzorgen én te genezen, maar ook om je eens aan wat introspectie, intention-setting en het preppen van broodnodige veranderingen te zetten. Omdat deze nieuwe maan zich in Stier voordoet laten we ons ook door dat sterrenbeeld en z’n waarden/symboliek inspireren. En die Stier? Die is de baas over ons 2de Huis, aka the House of Value. Get ready, people, want deze maan kan ons op weg zetten om op lange termijn gelukkig te zijn met wat we hebben, wie we (willen) zijn én waar dit leventje van ons naartoe gaat. En als je’t mij vraagt klinkt dat alsof het één van de beste nieuwe manen is om rond te werken, no? Wat. Een. Thema’s!

lijstjestijd

Net als ik nood aan ietwat concretere inspiratie om ermee aan de slag te gaan? Join me in het aftikken van dit lijstje, dan!

🐂 reflect on the stieren-topics! En welke plannetjes je op die gebieden (veiligheidsgevoel, ,stabiliteit/comfort, plezier én financiën) kan smeden om je diepste verlangens waar te kunnen maken.

🐂 work on your values, vooral die met het woordje ‘self’ voor. Tijd om jezelf en je talenten de complimenten te geven die ze verdorie verdienen. De Stier is all about je eigen potentieel te herkennen, erkennen, én meteen te gebruiken om de wereld eens en voor altijd te laten zien dat die ongezonde competitie met alles en iedereen compleet onnodig is.

🐂 allow yourself to press pause. Geniet van een solo-terrasje thuis, plan een filmavond inclusief giga-tub of ice cream in, doe eens een dag absoluut niéts dat je nog maar een beetje productief kan noemen, etc. Al ben ik natuurlijk van mening dat een verwenavond met duizend crèmekes en kleurrijke bruisballen zéker en vast productief is when it comes with a confidence boost van jewelste.

🐂 get serious over je eigenwaarde. Maar vooral over de manier waarop je die talenten van je kan inzetten om je eigen wereld én die van een ander net dat ietsje plezanter kan maken. Think long-term . En cheesy. Jeweetwel, à la ‘welke stempel wil je achterlaten’ en sh*t.

Dat is niet zo’n lang lijstje, hè? Zoals ik al zei: een Stier is af en toe ook eens lekker lui. 😉 Ik denk alleszins dat, als er iets is waar deze maan ons aan wil doen herinneren, het dit is: rijkdom is iets heel persoonlijks, en gaat véél verder dan alleen maar cijfers. Da’s één. En twee: het hele ‘geloven in jezelf’- dingetje? It’s a thing, mannekes. Je hébt heus iets bij te dragen, je kán verdorie veel. En het enige dat je daaraan moet spenderen is tijd.

Gandalf van den Aldi, out.

 
 

q || hebben jullie trucjes om aan dat zelfvertrouwen te werken? Deel ze dan hieronder!