De nieuwe maan in Gemini.

De nieuwe maan in Gemini.

Oeps, jullie hebben nog een nieuwe maan post van me te goed. Nog net op de valreep, dus, tussen het bekomen van drukke verlofdagen én het inpakken van mijn valies voor een uitstapje richting het mooie Brugge door: een quicky vol Tweelingen-vibes!

The twins

Ofte het zwarte schaap van de zodiac, als je’t mij vraagt. Ik ben er zelf ook eentje, en kan de artikels die ons als wispelturige, dubieuze, two-faced bastards bestempelen niet meer op één hand tellen. Undateable! Da’s ook een goeike, en I (& mijn dating verleden/heden/toekomst, haha) can’t argue with that, maar dat er zelfs één of ander middelmatig YA Rom-Comboekje bestaat met de titel ‘Never trust a gemini’? Dat vind ik er dan weer over. Een slechte reputatie hebben is dus vaste kost in het leven van Tweelingen. Oneerlijk, noem ik dat, want some of the best people I know zijn toevallig geboren onder dit sterrenbeeld, alsof we allemaal net extra ons best doen om de wereld het tegendeel te bewijzen. Prince was een Gemini, for gods’ sake! Laat ons met dat laatste weetje dus vooral focussen op de andere eigenschappen die gelinkt worden aan het sterrenbeeld van het moment: spontaan, benieuwd, expressief en avontuurlijk. Een combo die ons vooral richting interessante zomer kan leiden, don’t you think?

nieuwe maan x Tweelingen

Jullie kennen de deal ondertussen wel wanneer het op nieuwe manen aankomt, right? Tijd voor wat introspectie, intention-setting, nieuwe beginsels en het preppen van broodnodige veranderingen. Omdat deze Nieuwe Maan zich in Gemini voordoet laten we ons ook door dat sterrenbeeld en z’n waarden/symboliek inspireren: communicatie, nieuwsgierigheid, intellectueel denken en bijleren. Laat “I think, therefore I am” van Descartes dus jullie motto zijn tot de volgende nieuwe maan, denk al eens na over hoe jullie ideale zomer er zou uitzien, en hang ondertussen ook lekker de oneindige en sociale student uit.

lijstjestijd!

Nood aan wat guidelines om nog snel met deze nieuwe maan aan de slag te gaan? Laat je dan inspireren door mijn lijstje hieronder!

👯‍♀️ Level up your social game. Of dat nu online of in real life is: wees spontaan, openhartig en - vooral - ongegeneerd jezelf. En weet je wat? Lighten up the mood. We pompen onze conversaties op Twitter, Instagram én zelfs rond de terrasjestafel tegenwoordig zo vol serieuze of ‘waardige’ topics dat er amper ruimte overblijft voor de dingen die ons écht definiëren, bezig houden óf gewoon blij maken. Zo’n serieuze conversaties zijn natuurlijk ook nodig (communicatie covers all voor de Tweelingen, zeker en vast), maar ik vind het minstens even interessant om iemand enthousiast, in onsamenhangende zinnen, te zien flippen over (ik zeg maar iets) de nieuwe Spider-Man film of de dagelijkse avonturen van hun huisdier. Brain farts boven, dit seizoen!

👯‍♀️ Leer minstens één dingetje bij. Iets handigs en/of biz-related, of iets compleet nutteloos: doet er niet toe.

👯‍♀️ Stay curious. Gewoon. Een voornemen en algemene vibe die ik mezelf wil opleggen, in combinatie met het volgende puntje!

👯‍♀️ Volg je intuïtie en je hart. Je kent dat wel, een idee of visie hebben voor je toekomst en dan meteen beginnen twijfelen of je wel de juiste weg inslaat of het notabene de moeite is om er je tijd in te steken? Dankzij deze nieuwe maan kan je dat gevoel gewoon op Neptunus steken. Die heeft er zich immers ook even mee gemoeid en zaait al eens graag wat twijfel. Er dan een secondje extra over nadenken, maar er nadien ook gewoon keihard voor gaan? Dat is peak Gemini, jonges.

👯‍♀️ Laat wat ruimte leeg in je agenda. Voor iets creatiefs, een uitje met vrienden of familie, om een Google deep-dive te doen over die nieuwe Spider-Man film, … Kortom, voor whatever er voor jou, op dat exacte moment, het leukste lijkt.

👯‍♀️ Highlight communicatie. Voor mij is ‘communicatie’ altijd al iets geweest waar sowieso plezier aan gekoppeld is, aangezien ik enorm graag praat en schrijf (did you notice?) én luister. Toch ben ik nog iets te geneigd om héél selectief te zijn in wat ik deel en wanneer, ook als het op dit plekje en het mini-bedrijfje dat eraan gekoppeld is aankomt. Daar wil ik de komende paar weken dus wat aan werken, maar de boodschap blijft hetzelfde: have fun while you’re at it!

En while I’m at it… Die zodiac illustraties beginnen stilletjesaan vorm te krijgen, maar ik twijfel nog enorm aan hoe ik ze hier in de webshop wil smijten wanneer ze compleet zijn. Duhuuus…

q | hoe zien jullie zo’n collectie? Aparte grote of kleine prints? een soort kalender? kaartjes? Anything goes!
en, hey, deel gerust ook jullie nieuwe maan voornemens OF ervaringen met de Tweelingen in jullie leven. 😉