De nieuwe maan in Leo.

De nieuwe maan in Leo.

Honestly, heeft deze post nog een introductie nodig? You know what’s coming. 😏

Leo!

En what’s coming is een post vol weetjes en ideetjes in verband met het sterrenbeeld Leeuw, natuurlijk, want dat sterrenbeeld mocht ons deze ochtend alweer van een splinternieuwe maan voorzien! En de Leeuw, dat is een fixed fire sign getypeerd door de trotse, loyale, koninklijke trekjes van het dier dat ‘m vertegenwoordigd. Smijt daar dan nog eens bij dat ie wordt gerepresenteerd door de zon zelf, en je kan wel stellen dat dat hele ‘centre of our universe’-dingetje wordt doorgetrokken over de hele lijn. En uit vrees dat dat een beetje negatief klinkt (en ik mijn eigen ruiten, als rising Leo, natuurlijk niet graag aan diggelen slaag, hihi), smijt ik daar nog graag bij dat onze koning der dieren ook bekend staat om z’n warmte, passie, leadership én creativiteit. (Told you een paar zinnen terug: trots, dus.)

nieuwe maan x Leeuw

En zoals altijd kunnen al die symbolische trekjes ons ook deze nieuwe maan weer helpen om wat stappen vooruit te zetten. Stappen die, als je enkel en alleen naar het sterrenbeeld Leeuw kijkt, volledig in het teken staan van compleet en zonder een greintje schaamte jezelf te zijn én je (creatieve) dromen na te jagen. Zowel op persoonlijk als professioneel vlak brult deze combo dat je je nooit of te nimmer moet spiegelen aan, of vergelijken met, iemand anders. Dat je op je eigen benen mag én kan staan, en je jezelf gerust mag laten horen wanneer er iemand jouw droomleven in de weg staat. Ook wanneer the person on the receiving end van al dat gebrul uiteindelijk gewoon jij zelf blijkt te zijn. Weet je wat? Zéker dan.

mijn leeuwenlijstje

🦁 HERKEN ÉN ERKEN JE GROOTSTE ONZEKERHEDEN. Fight ‘em, beat them of - euh - probeer ze gewoon even te negeren terwijl je volop van de allerlaatste zomerdagen geniet.

🦁 FIND DE SABOTEURS. In mijn geval heb ik het zéker en vast vooral over mezelf, yup. Waar saboteer ik mezelf als het op een gelukkig(er) leven aankomt, zowel op persoonlijk als op professioneel gebied? Waar heb ik zoveel schrik van? Waar blijf ik hangen of over struikelen? Dat zijn vragen waar ik het antwoord al op weet, geloof me, dus let’s just say dat ik ze de komende maand allemaal bye-bye wil zeggen in een bevrijdende, rituele verbranding of iets dergelijks, haha! (Ik lach, maar ik meen het.)

🦁 DRESS-UP. Gewoon voor de fun mijn kleerkast induiken en een outfit samenstellen die écht mijn naam schreeuwt? Dat kan misschien klinken als een oversimplificatie van het hele ‘Leeuw zijn’, maar het staat héél hoog op mijn to do lijstje momenteel. Geef toe; klinkt leuk, toch?

🦁 WEES WAT TROTSER. Op jezelf, je werk, je waarde(n),… You name it!

🦁 CHECK IN WITH YOUR INNER CHILD. En laat haar/hem/hen af en toe nog eens het roer overnemen de komende maand.

🦁 FOLLOW YOUR HEART. Aka, maak van je eigen goestingskes de norm. Want ook al zullen die er op papier niet altijd uitzien als the clever thing to do; wat je ‘t liefste doet, doe je dikwijls het beste.

🦁 TAKE CARE. Zorg voor dat oh, zo belangrijk leeuwenlichaampje van je (zei ze vooral tegen zichzelf want ze wéét she can do better).

q || komt deze nieuwe maan voor jullie ook het op het perfecte moment? welk werkpuntje hierboven vinden jullie momenteel het belangrijkste?