The August goals & what I'm looking forward to this month.

The August goals & what I’m looking forward to this month.

Een blik op wat er momenteel bovenaan mijn to list staat, én waar ik de komende maand het meeste naar uitkijk.

the goals

  • RUN, GIRL, RUN. Sinds het hele hart-dingetje heb ik lang stilgelegen wanneer het op mijn twee-dagelijkse loopjes aankomt, maar toen ik onlangs weer even een hartmonitor moest dragen ter controle, en ik de vraag stelde of ik mijn tikker eigenlijk niet best een beetje uitdaagde (the more data, the better, toch?), kreeg ik een duidelijke go ahead! terug. Sinds vorige week bouw ik dus weer rustig op en, boy, does it feel gooooood. Ik voelde me bijna onmiddellijk veel beter in mijn vel, had veel meer energie én minder stress. Zolang dit goed gaat (en mijn afspraak bij de cardioloog eind augustus me nog steeds een oké geeft) staat die gewoonte terug wat kweken dus héél hoog op mijn agenda. Fingers crossed dat ik ze kan blijven volhouden!

  • EEN PRIJSLIJST UPDATE. Yup, it’s coming. Ik heb al meermaals de - terechte - opmerking gekregen dat mijn prijzen een beetje te laag staan voor hoeveel tijd, energie en kosten er in zo’n tekening kruipen, waardoor ook mijn werkdruk ietsje te hoog ligt. In combinatie met een andere, full-time job zorgt dat voor bijkomende stress, en met die tikker-problems van hierboven er dan nog eens bij… Not good, hè. Samen met wat kenners van dit soort shizzle hoop ik dus binnenkort wat broodnodige aanpassingen te doen. I’ll keep you posted!

  • BRAINSTORM AUTUMNM PROJECTS. Nope, niet enkel het weer zorgt voor een vroege herfst-mood. Ik heb het meeste inspiratie tijdens het najaar, en om al mijn projectjes in zo’n korte (yup, veel te korte) tijd allemaal waar te kunnen maken? Daar gaat wat brainstorming én plannen aan vooraf. Ook al beloven ze ons dus weer wat zomerse temperaturen, mijn hoofd zit al voor de helft (ach, who am I kidding? Maar daar maar 80% van) in de herfst!

  • START SAVING. Ziekenhuiskosten in een drukke zomerperiode, on top of the usual bills; ik wens het niemand toe. Mijn plannetje om in mijn septemberverlof nog eens naar Londen te gaan lijkt zo stilletjesaan te hoog gegrepen, en ook die aanstormende belastingen, de cadeautjesperiode, en een Jeff Goldblum die naar België komt (verdorie toch!) bezorgen mijn spaarrekening nu al de bibbers. Hoog tijd om toch een beetje meer op mijn geld te beginnen zitten. Na die ticketverkoop van Goldblum dan. 🥲

  • SEPTEMBERVERLOF ON A BUDGET. Maar dan wel al eens nadenken over een waardige, doch goedkopere vervanger voor dat tripje in september, natuurlijk. Van verlof moet je genieten, hè.

  • GET CRAFTY. Het is veel te lang geleden dat ik nog eens een creatief projectje - naast het tekenen - heb afgewerkt. Minstens één knutselprojectie in augustus, dus!

the countdowns

  • BLUR Oké, oké… deze countdown heb ik eigenlijk nét achter de rug, maar het is de moeite om ‘m nog eens te vermelden. Ik telde er immers al naar af sinds de aankondiging-van, en Damon & co. deden mijn hoge verwachtingen weer meer dan eer aan. Ik zou en wil hier zó veel zeggen over hoe goed hun optreden was, maar ik ben nog een beetje te hard onder de indruk en kan amper woorden vinden. Behalve deze dan: ik ben weer zo verliefd, jonges. Argh.

  • GET THROUGH MY PORTRAITS LIST. Ik heb het de laatste tijd ontzettend - maar ontzéttend - druk met portretjes maken, en hoewel ik dit natuurlijk nog steeds heel graag doe, weegt het wel door op mentaal én creatief vlak. Er kruipt immers enorm veel tijd en moeite in, waardoor al de rest een beetje naar de achtergrond verschuift en ik niet al te veel afwisseling heb qua tekenwerk. Dat is voor deze classic gemini een beetje een vloek, soms. Gelukkig maken de blije reacties van mijn klanten dit altijd méér dan goed, maar vanaf september neem ik dus even een portretpauze, om nadien ook maar een paar opdrachten aan te nemen in oktober (bovendien zijn die spotjes ondertussen al volzet, excuses!), en daar kijk ik stiekem best wel naar uit. Meer tijd voor eigen creaties, meer tijd voor kerstkaartjes,… Bring it on!

  • THE COUNTDOWN TO NOT HAVING COUNTDOWNS. Als je een evens zoals dat van Blur hebt, vervaagt al de rest er natuurlijk een beetje naast. Maar dat mag wel eens, zo niet al te veel zotte plannen of hoge verwachtingen van uitstapjes hebben. Meer genieten van vrije momentjes zonder de druk, it is! Spontane magie in augustus, daar kijk ik ook misschien nog het meeste naar uit van alles, hihi.

q || waar kijken jullie naar uit deze maand?