Mijn kleine en grote gelukskes deze zomer.

Mijn kleine en grote gelukskes deze zomer.

‘t Is te zeggen; die uit de cliché zomermaanden, want we hebben natuurlijk nog dat - nu al veel mooiere - zomerstukje in september te gaan. Either way is de zomer als je’t mij vraagt voorbij gevlógen, en wou ik hier voor jullie én mezelf de favorietjes eens oplijsten. Scroll on!

het weer.

Zal ik beginnen bij het misschien wel meest controversiële (én slechtst-getimede… 30 graden, hallo) kleine gelukske? Want, yup, deze nogal veel-gedubde druilerige zomer? Ik was er niet rouwig om. Dat het wisselende weer voor de terrasjes (ook dat van onze bar!) en zomerbars heel wat roet in het eten heeft gegooid en dat natuurlijk niet zo tof is, dat begrijp ik. Ik kan me voorstellen dat er voor jullie, net als hier, ook heel wat zomerplannen letterlijk in het water vielen, maar als ik er zo over nadenk wonnen de voordelen van een iets frissere en nattere zomer het voor mij toch serieus van de nadelen. Van een betere nachtrust vanwege géén appartement dat zich voordoet als sauna, tot geen afscheid moeten nemen van mijn geliefde, lange broeken omdat ik in de zomer standaard meer worstel met m’n zelfbeeld dan eender wanneer else tijdens het jaar. Op het huidige, warmer weer-weekje zat ik dus eigenlijk niet te wachten, maar ik zal m’n best doen om het enthousiasme van de zomerfans onder jullie niet té hard in te perken. Geniet ervan, mannekes! Maar weet; deze meid telt nog altijd af naar sweater weather, pompoenseizoen, en het moment dat ik ein-de-lijk mijn nieuwe paar Dr. Martens kan inwandelen. Sorry, not sorry.

De rust.

Een rechtstreeks gevolg van dat jojo-weer, denk ik, maar ik heb deze zomer enorm genoten van de afwisseling tussen véél plannen enerzijds, en rustige weekends op m’n eentje anderzijds. Don’t get me wrong, eens ik me buiten begeef met vrienden ben ik de most social onder de social butterflies die je ooit al ontmoette, maar ik heb mijn persoonlijke momenten ook écht nodig. Hoe meer jaren er op mijn teller staan, hoe meer ik dat besef én die dan ook opeis van zodra ik ze nodig heb. Wat ik dan doe hangt af van waar ik zin in heb, maar solo-bezoekjes aan een (bij voorkeur zo goed als lege) cinemazaal of een date met een goed boek (en de katten, natuurlijk) zijn hier dé favorieten.

mijn jobs.

Yup, both of them. Eerst en vooral zag ik er een beetje tegenop om deze zomer maar met een teampje van twee (dat is eentje minder dan we ondertussen gewend zijn) in onze bar te staan, maar die stress bleek helemaal voor niets te zijn. We zijn ondertussen immers zo goed op elkaar ingespeeld, dat zelfs drukke momenten in de bar, de sfeer eráchter allesbehalve kon verpesten. Dat we bovendien enorm veel plezier gehad hebben de voorbije paar maanden, zet zich ook meteen een beetje over op onze klanten zelf. Ben je dus onlangs gepasseerd bij ons? Well then, it was a pleasure! Ben je toevallig die ene persoon die samen met mij de zomer heeft overleefd, en nu als topcollega zelfs kei-supportive dit blogpostje leest? Da’k u verdorie graag zie! Last but not least zeker ook nog een shout-out naar ons hoopje fantastische flexi’s, die gezorgd hebben voor momentjes van rust (én een uitslaapmomentje voor yours truly na Blur, hihi), en naar onze grootste supporter van dienst: our boss, Sofie. 😘

Dan, de side-hustle that is dit online plekje én jullie bestellingen. Wat. Was. Me. Dat. Die heeft de afgelopen paar maanden een énorme boost gekregen. Daar heb ik hard voor gewerkt, sure, maar al die extra aandacht heb ik toch grotendeels te danken aan jullie mooie woorden, posts, en algemeen enthousiasme als het op mijn creatieve uitspattingen aankomt. Daarom nog eens een GI-GAN-TISCHE dankjewel aan iedereen die besteld, gesteund en gestoefd heeft. Dankzij jullie kan ik met een gerust hart aan dat drukke najaar beginnen, en bovendien verder blijven groeien richting derde jaar Spells & Pencils. Can’t frickin’ wait!

de soundtrack.

Die topmomenten in de bar, die bij mij thuis, tijdens het tekenen, tijdens mijn wandelingen,… Ze werden allemaal voorzien van dezelfde nineties soundtrack, en die heeft de voorbije maanden ook alleen maar een positieve invloed gehad op mijn humeur. Ik grijp er elke zomer dikwijls naar terug (ik koppel de alternatievere bands uit die periode blijkbaar automatisch aan dit seizoen, geen idee waarom haha), maar dit jaar waren playlists als deze zó’n groot deel van mijn routine dat ze hier nog eens een vermelding verdienen. Mijn vaste daily playlist werd bijgevolg enorm geïnspireerd door dat specifieke decennium, en aangezien ik momenteel nog niet direct ga overschakelen naar cosy septembermuziek (want wederom: 30 graden, hallo?!) kan je daar nog even van meegenieten hiernaast of via deze link!

Damon & co.

Oké, misschien had de passage van Blur op de Lokerse Feesten wel een béétje invloed op mijn overdreven liefde voor de nineties this time around, maar wat verwacht je dan, als één van je favoriete bands ooit deel uitmaakt van je zomerplanning? Ik heb er naartoe geleefd, op meegezongen/gesprongen, van nagenoten, én kan momenteel nog steeds geen afscheid nemen van mijn “Damon Albarn in his prime”- achtergrond. Van zodra niemand nog vraagt wie die knappe gast op mijn telefoon is, zal ik het overwegen. Deal? Deal.

Dat je de bovenstaande dingen alleen maar kan categoriseren als grote gelukskes staat buiten kijf, niet? Als ik er dan een paar kleintjes, maar zeker niet minder belangrijke, moet opsommen zijn het deze:

  • sunflowers op mijn eettafel, always and always.

  • een splinternieuw gevonden, supersnel, perfect basisreceptje voor pasta, vrij dikwijls op diezelfde eettafel. Courtesy of Hello Fresh, of all things. (Maar écht, zo ZO goed.)

  • de ontdekking dat ik bij koffiebar Klik twee keer zo snel werk. Hét perfecte excuus om eens wat meer langs te gaan, dus.

  • de (dikwijls veel te late) feestjes én (h)eerlijke, uitlopende conversaties met mijn vrienden en familie. Altijd al fan geweest van rollercoasters, welke soort ook.

  • Wederom: Damon Albarn in his prime, specifically de deep-dive waar Pinterest me nog steeds van voorziet. Mijn laatste vondst onthoud ik jullie alvast niet. ⬅️

q || wat waren jullie kleine en/of grote gelukskes de afgelopen maanden?

Veel liefs!