De nieuwe maan in Virgo.

De nieuwe maan in Virgo.

Die nieuwe herfststart waar ik het in mijn vorige post over had? Het kon even goed al de invloed van de allernieuwste maan geweest zijn, want onze Maagd doet niets liever dan levens en omgevingen optimaal omzwieren. Hoe ik me door haar heb laten inspireren, dat lees je hieronder!

virgo vibes.

As always zoek ik altijd even op wat de meest typische karakteristieken van het sterrenbeeld in kwestie zijn. En de Maagd? Dat is een perfectionist met oog voor detail, een doener, een een gevoelig dutske at times, die op zowat alle gebieden graag een georganiseerde, logische én doel-geörienteerde structuur heeft. In short is dat een hele leuke vibe om rond te werken bij een nieuwe maan, want net als die eerste herfstkriebels spoort ze ons in het algemeen aan to get our shit together. Smijt daar het hele nieuwe maan = nieuw begin bij, en je hebt dé ideale motivatie om alles waar je momenteel een beetje mee worstelt eens serieus onder de loep te nemen én aan te pakken.

virgo x nieuwe maan.

En met aanpakken bedoel ik uitplannen, want de reden waarom ik dit iets later post dan wanneer de nieuwe maan echt boven onze hoofden hing (vroeg in de nacht van donderdag op vrijdag), is dat er in astrologische cirkels ook een waarschuwingetje de ronde gaat. Er waren én zijn immers nog heel wat planeten in retrograde, Neptunus in particular, wat voor negatieve impulsen en chaos in ons brein kan zorgen. Voor de echte aanhangers van astrologie kan dat dus nog even een no-go zijn, voor anderen (🙋🏻‍♀️) eerder een handig excuus om zichzelf wat meer tijd* te geven om over die hele ommezwier na te denken. Wat dan ook weer iets typisch Virgo is, no? Tijd nemen voor de details? Ze staat nergens in mijn chart, maar dat perfectionistisch trekje heb ik precies toch een beetje overgenomen van de Maagden in mijn omgeving, haha! Over retrogrades gesproken: de nieuwe maan in Virgo nam plaats de dag voor Mercurius, die bovendien de ruler van dit sterrenbeeld is, weer UIT retrograde kwam, en dat zou dan weer willen zeggen dat het keerpunt waar we ons momenteel op bevinden een extra grote, positieve impact op ons heeft.

Maar soit, planeten terzijde, back to business. Laat die maan in Maagd je dus vooral inspireren om productief te zijn op alle gebieden waar je ‘t momenteel het meeste nodig hebt. Van dagelijkse routines en gewoontes, tot time management en het opruimen van dingen die we niet nodig hebben. Meet je terwijl ook haar puur analytische skills aan om alles zo objectief mogelijk te bekijken, maar wees tegelijk ook niet te streng. Hoe hard die innerlijke Virgo jou ook wil overtuigen dat perfectionisme en gedetailleerde lijstjes van vanalles en nog wat dé way to go zijn; zo’n dingen zijn allesbehalve fool-proof en leggen de lat ook dikwijls te hoog. Maar weet je wat? Virgo is ook een earth sign. Hou dat dus gewoon ook in je achterhoofd, en stay grounded!

mijn lijstje.

Aka de dingen die al in me opkwamen, en waar ik de komende maancyclus werk van wil maken:

🌾 connect with nature. Wat meer gaan wandelen in natuurrijke omgevingen, bijvoorbeeld, maar ook mijn planten wat extra verwennen zodat ze mooi voorbereid en in goede staat aan hun winterslaap kunnen beginnen.

🌾 develop new routines. Na mijn verlof (nu nog even de blijven-plakker uithangen, hihi) komen die herfstige ochtend- en avondroutines er zéker, maar ik denk er bijvoorbeeld ook aan om één dag in de week om te dopen tot self-care dag. Al is het maar een avondje dat ik kan volproppen met wat favoriete ontspanningsdingen.

🌾 practice self love. Lijstjes, spiegelmomentjes, … Whatever I need om de laatste negatieve invloeden van de zomer uit mijn brein te jagen.

🌾 make space. Mijn agenda voor september staat momenteel propvol. Elke dag. Daar moet in gesnoeid/geschoven worden om ruimte te maken voor spontaan plezier, want ook dàt is belangrijk. Daarnaast valt die grote herfstkuis ook een beetje onder deze, hè?

🌾 figure out biggest to dos & commit. Mijn eerste belastingen als bijberoeper, jonges… Dat móet ik deze maand volledig uitdokteren, in orde brengen, én vergeten tot die brief volgend jaar weer in mijn bus valt. Can’t wait to get it over with.

q || welke virgo-trekjes nemen jullie de komende maancyclus over?

Veel liefs,

 
 

*het ideale moment om je virgo-lijstje te implementeren is blijkbaar gewoon rond de autumn equinox, en voor ons dus 23 september. Zo, nu weet je dat. ;-)