Happy Spring Equinox!

Happy Spring Equinox!

Het huidige weer kan geen duidelijkere hint zijn (niet té ver gaan kijken in die weather app, peeps): spring is here! Toegegeven, mijn lentekriebels zijn er al een tijdje, en dus keek ik er enorm naar uit om nu ook officieel mijn to - maar vooral want to - do list van het nieuwe seizoen met jullie te delen. Let’s go!

Reorganise

Met de grote lentekuis zelf wacht ik nog even (dat heeft immers niet veel nut wanneer je terras nog één grote modderpoel is, argh), maar herinrichten? Ho ho, daar kan ik zó veel plezier uithalen! Meer groen in mijn woonkamer = check. Bureau draaien zodat er wat meer zon op mijn smoel valt = check check. Slaapkamer extra gezellig en licht maken = well, you get the picture. Door alvast die ideale lente/zomer lay-out uit te dokteren weet ik ook perfect waar ik nog een plant of twee, drie kan gebruiken (de ecocheques zitten al te po-pe-len in mijn portemonnee, hihi), maar vooraleer ik richting de dichtstbijzijnde groene hemel trek moet ik wel het volgende puntje volledig kunnen aftikken.

planten check-up

De planten die mijn droge, koude appartement overleefd hebben deze winter - en dat zijn er gelukkig veel dit jaar, hoera! - krijgen immers voorrang. Naargelang ze wakker worden na hun winterslaap start ik hun waterschema weer op, worden ze eens goed mooi gemaakt of herpot, en pas ik waar nodig/mogelijk hun plekje in mijn appartement aan. Een heel leuk werkje vind ik dat niet, maar het resultaat én het maken van dat nieuwe plantenlijstje nadien? Totally worth ittttt.

declutter (kasten & paperwork)

Over niet zo leuke taakjes gesproken… Dit moet wel mijn minst favoriete, maar tegelijk ook meest nodige puntje op de lente-lijst zijn. En uiteraard ook het enige puntje waar ik TOTAAL NOG NIET aan begonnen ben. Zucht. Soon? Soon!

bring in some flowers (& schattige mini-kuikens, hihi)

Hoeft een mens in de winter te stoppen met bloemen binnen te halen? Absoluut niet. Is mijn appartement te koud om ze een deftige overlevingskans te geven? Helaas. Vind ik droogbloemen spuuglelijk en hoeft men zelfs geen moeite te doen om ze me nog maar als alternatief voor te stellen? Ik prop nog liever een stel kale takken in een vaas, ja.

Het heropduiken van bloemen (échte) op mijn keukentafel moet dus wel één van mijn favoriete dingen zijn aan dit seizoen, en het is tegelijk ook één van de eerste tekenen dat mijn brein stilletjes aan al in lente-modus gaat.

update capsule wardrobe

Teken nummer twee: de nood om mijn kleerkast eens in een ander kleurenpalet te steken. Dat doe ik meestal gewoon door te rommelen in -euh- mijn archief, zal ik het maar mooi benoemen, al maak ik me soms toch schuldig aan de aankoop van een nieuwigheid in de kleur waarvan ik vind dat er toch nog wat ontbreekt, haha. Enorm veel zin om nog eens richting tweedehandswinkel te trekken, dat ook.

nieuwe reading- & playlist

Op gebied van muziek wil dat zeggen dat die steengoede nineties zich weer een weg banen richting mijn daily playlist, en qua boekenlijst, goh. Ander seizoen, andere goestingskes, zeker? Er stonden immers nog veel, eerder cosy boeken op de bovenste plank, waar ik jammer genoeg niet aan ben toegekomen. Die ruilde ik alvast in voor wat boeken die ik op dit moment wil herlezen, en daarvan ligt het vierde Bridgerton boek (waarover het nieuwe seizoen zal gaan, I’m going to die) ondertussen weer op mijn nachtkastje, oepsie.

tarot spread for fun!

De spring equinox luidt niet alleen de start van een nieuw seizoen in, maar ook de start van een nieuw astrologisch jaar. We zijn de dierenriem rond, en dat is weer een goed excuus om een nieuwe weg in te slaan op eender welk gebied we dat - bewust of onbewust - nodig vinden. Hét ideale moment om nog eens naar mijn stoffige tarotkaarten te grijpen, dacht ik! De spread haalde ik hier, en de uitkomst was er eentje die me alvast enorm inspireerde om mijn ambities voor het komende jaar eens onder de loep te nemen, en wat meer balans te creëeren tussen mijn twee jobs én mijn vrije tijd. Om zo eerst en vooral & as best as I can van de lente te kunnen genieten, natuurlijk!

q || hoe vertalen die eerste lentekriebels zich bij jullie?

Let me know & veel liefs!