De nieuwe maan in Pisces.

De nieuwe maan in Pisces.

And there you have it. De laatste nieuwe maan van het astrologische jaar, en meteen ook de laatste tekening in mijn Zodiacreeks: Vissen! Hieronder lees je wat dat de komende periode voor ons in petto heeft, én - vooral - hoe je ermee aan de slag kan.

vissen.

Dromerig, creatief, compassionate en heel empatisch; dat zijn de eigenschappen die Vissen zich - of dat mag ik verdorie hopen - mogen aanmeten. Als allerlaatste teken in de dierenriem dragen ze immers àlles wat je van de andere sterrenbeelden kan opsteken met zich mee, en pikken ze nagenoeg al onze stemmingen moeiteloos op. Als je een luisterend oor nodig hebt en er zit een Pisces in je vriendengroep, dan mag je je dus gelukkig prijzen. However. Dat de reden waarom ze met twee worden afgebeeld hun constante strubbeling met twee leefwerelden, fantasie en realiteit, is? Dat is dan misschien weer wel een werkpuntje. Aangezien ze zo ‘in touch’ zijn met alles en iedereen, zouden ze soms immers iets te veel met hun hoofd in de wolken leven, en hebben ze dus af en toe nood aan een reminder om terug met beide voeten op de grond te komen staan.

pisces x new moon.

Als we één woordje aan de nieuwe maan in Vissen mogen vasthangen is het misschien wel ‘loslaten’. Van dingen uit het voorbije, astrologische jaar, sure, maar ook van gewoontes, structuren, strak uitgeplande dagen, enzovoort. De combo daagt ons uit om te gaan ontdekken waartoe we in staat zijn als we eens écht ons hart zouden volgen wanneer het op dromen najagen aankomt, en de verwachtingen van anderen én onszelf volledig naast ons neerleggen. Ik zeg ‘ontdekken’, want heel action-oriented is deze nieuwe maan dan weer niet. Laat je dus niet verleiden om al al te veel veranderingen te implementeren tot aan de volgende nieuwe maan (daar zorgt Ram dan wel voor), wel om te leren uit al die gevoelens en impulsen die naar boven komen. ‘The Pisces New Moon is a time to feel’, las ik ergens, en dat somt het dus perfect op; feel, don’t do, en gun jezelf eens wat gekke dromen. Wie weet wat steek je er van op.

As for wat dat voor mijn lijstje betekende werd ik - toegegeven - niet echt warm van heel die uitleg hierboven, haha! Ik zat immers - door een verandering in mijn dagelijks werkschema - nét met het gevoel dat mijn leven wat meer planning zou kunnen gebruiken. Misschien is het dus wel goed om eens op een andere manier met die stress om te gaan, however, dus chille Vissen? Count me in.

mijn lijstje.

🐟 LOOSEN THE REIGNS. In plaats van alles strak te willen uitplannen in dat nieuwe werkschema van me, ga ik mijn best doen om vooral te luisteren naar wat ik op welk moment wíl doen. Inspiratie om iets te tekenen? Teken. Geen inspiratie? Huistaakjes. Zin om iets te gaan drinken? Well, you get it.

🐟 BE OPEN. Over gevoelens die naar boven komen en wat ik er van zou kunnen leren.

🐟 CUT SOME TIES. Soms houden we aan dingen vast die mooi op papier staan, maar die ons tegelijk tegen houden om te evolueren, of gewoon compleet onszelf te zijn en ons ding te doen. Ga ik eens over nadenken.

🐟 WRITE DOWN MY DREAMS. Zowel de bewuste als de onbewuste.

🐟 TRUST IN THE UNIVERSE. Tot aan de nieuwe maan in Ram, weliswaar. Me & you hebben immers niet zo’n goeie rep sheet, hè, Mr. Universe, maar bon. Imma give it a chance.

q || welke Pisces-vibes passen jullie de komende periode toe?

Veel liefs!

 
 
Nelle 🌿