5 happy things in February.

5 happy things in February.

Bringing this back just because. 😌

Ik kocht een loopband!

I mean, who is she, am I right?! 😂 Truth is dat ik hier eigenlijk al een tijdje mee in mijn hoofd zat, 1) omdat ik heel graag loop, maar ik jammer genoeg eigenaar ben van de totaal onnodige hersenkronkel ‘maar iedereen kijkt naar mij en mijn wiebelende vetrolletjes’, waardoor ik er dikwijls al op voorhand de brui aan geef, en 2) omdat mijn dokter het me - omwille van een dodgy heup - momenteel afraadt om nog op harde grond te lopen. Een loopband leek mij dus al even de perfecte oplossing, omdat je er toch iets zachter op loopt én omdat het me over die (grotendeels fictieve, but still) pottekijkersdrempel zou helpen. Toen ik er eentje op een Instagram story zag passeren waar de persoon in kwestie heel blij mee was, én mijn eindejaarspremie op mijn rekening verscheen, heb ik dus niet al te erg mijn best gedaan om aan de verleiding te weerstaan. Gelukkig maar, want die loopband is niet zomaar het eerste happy thing dat ik hier wou vermelden. Na een paar weken merk ik al dat ik beter in mijn vel zit, dat mijn uithoudingsvermogen erop vooruitgaat (of hoger lag dan ik dacht, door het compleet uitschakelen van die hersenkronkel hierboven, natuurlijk), en ik veel meer energie heb doorheen de dag. Nothing but wins tot nu toe, dus! Beste. Investering. Ooit.

the movies.

Naast ‘op de loopband’ spendeerde ik in februari ook enorm veel tijd in de lokale cinema/voor mijn televisie, en dat heeft natuurlijk een groot deel te maken met de aanloop naar de Oscars, maar ook met de langverwachte herprogrammatie van het legendarische Stop Making Sense én de release van Dune Part Two. Dat ik er een heel productieve Letterboxd-maand heb opzitten, dus, haha!

kookplezier.

Een rechtstreeks gevolg van beter in mijn vel zitten, meer energie hebben, én meer tijd overhouden door mijn tekenwerk ook slimmer aan te pakken dit jaar: weer wat meer plezier halen uit koken. Hoeveel plezier, vraag je? Wel, let’s just say dat ik het ondertussen heel, héél misschien zelfs overweeg om af en toe eens langer dan 30 minuten achter de kookvuren te staan. Those who know me, know dat dat een gi-gan-tische verandering is. 😂

new place, who dis?

En met ‘new place’ bedoel ik gewoon dat ik - vanwege zéér premature lentekuis-kriebels in die ene, prachtige week - mijn appartement heringericht heb, en ik het hier momenteel zó gezellig vind dat ik verdorie een zekere trotsheid voel over mijn redecorating skills, hihi. Leuke hoekjes voor mezelf én de katten; wat heeft een mens nog meer nodig, toch?

die ene klik in mijn hoofd.

Ik heb geen idee hoe lang het nog zal duren, en waaruit die ‘klik’ uiteindelijk is voortgekomen, maar dat ik’m de voorbije maand gemaakt heb is zeker: ik durf meer te genieten. Mijn eigen ding te doen. Leuke impulsen te volgen. Gekke plannen te maken, of net het tegenovergestelde. En nu ik dat hier zo voor de allereerste keer opsom besef ik dat ik misschien wél weet wat de oorzaak is van die ommezwaai. Het boek van Marloes, bijvoorbeeld, waaruit ik opstak dat het A-OK is om keihard te genieten van een soort vrijheid die anderen niet hebben, zonder je daarvoor te moeten verantwoorden. Of mijn research voor mijn post over de nieuwe maan in Aquarius, dat eigenlijk op zo goed als hetzelfde hamerde. Of dat beter in mijn vel zitten-dingetje. Of het besef dat ik echt wel heel hard werk, en daar gerust iets tegenover mag staan. Of all of the above. Ik kan er hier over blijven mijmeren om er toch maar een uitleg aan te kunnen geven, maar weet je wat? Dat hoeft helemaal niet.

Het was gewoon een verdomd goeie maand, wiens vibe ik gerust wil voortzetten in de volgende.

Bring it, March.

Q || hoe was jullie februari? iets herkenbaar in de post? Ik luister er graag naar!

Veel liefs,