Introducing: the waitlist!

Introducing: the Wait List.

Aangezien ik aan mijn laatste schetsen en projectjes voor juli begonnen ben vooraleer ik wat welverdiende rust neem (vakantie, yay!) wou ik jullie even een kalenderupdate geven. Die loopt immers ook stilletjes aan vol voor augustus én het aanstormende najaar. Yup, I’m talking Christmas Cards. Nu al. And I love it. Nu, wanneer het ietsje drukker wordt in die agenda is een vlotte communicatie absolute key, daarom heb ik wat nieuwe dingen toegevoegd aan de ‘work with me’ tab. Wil je daar graag wat meer over te weten komen? Wel dan, klik verder!

Dé Wachtlijst

Laat ons beginnen met het belangrijkste. Starting right now begin ik te werken met een wachtlijst. ‘t Is te zeggen, verschillende wachtlijsten. Een keuzemenu in het formulier verteld me immers meteen waarover het gaat, waardoor ik je meteen aan een specifieke lijst kan toevoegen én sneller kan laten weten wanneer jouw ontwerp net in mijn agenda past. Ik zal vlotter kunnen vooruit plannen, maar ook korter op de bal kunnen spelen als het op dringendere opdrachten aankomt, if you know what I mean. Een beetje meer rust in mijn hoofd, dus!

De keuzes die je voorgeschoteld zal krijgen zijn deze:

PORTRET MET DEADLINE. Denk hier vooral aan cadeautjes, uitnodigingen, kaartjes, etc… die je zeker moet hebben tegen een bepaalde datum in de verre of nabije toekomst. Vermeld die datum ook zeker al eens in het formulier, want dit bespaart ons een extra mailtje. You’ll see. 😉

PORTRET ZONDER DEADLINE. Hier zal het vooral gaan om portretjes die je gewoon lekker voor jezelf wil, gok ik. Hihi, groot gelijk! Maar, hey, “wil dat dan zeggen dat zo’n portretjes ten koste zullen gaan van die mét deadline?” Ik hoor het jullie denken, maar wees gerust: hells, no, they won’t! Aan het einde van elke maand bekijk ik sowieso de volgende en plan ik vanaf nu steevast een oproep te doen om lege slots te vullen. Dat laatste pas na de no deadliners eerst in te plannen. In’t kort wil dat dus zeggen dat jullie als eerste die plaatsjes zullen invullen, hoera!

KERSTKAART. Ah, daar is ie al. Mijn favoriete tijdsgebonden opdrachtje. Wist ik veel dat jullie zo grote fan waren dat jullie er nù al over informeren. Tijdsgebonden, my ass, hahaha! (Again: I. Love. It). Daardoor heb ik wel al eens moeten bekijken hoeveel kerstkaart-opdrachten ik dit jaar kan aannemen, rekening houdende met mijn andere job, hoeveel andere opdrachten ik ongeveer per maand binnen krijg, etc… Hou je vast, want het zijn er niet al te veel: mijn maximum aantal staat nu op 7 ontwerpen. Daarvan zijn er al 3 ingenomen, dus euh: you do the math en haast je indien nodig maar al meteen naar dat formuliertje!

ANDER. Needless to say dat je vooral bij deze optie gerust al een hele brief mag meesturen. Van postkaartjes tot uitnodigingen, tot stickers of andere kleine doodles, … Niets is te gek en you know I love a good challenge! Soms gaan zo’n dingen sneller dan portretten en kerstkaarten, of hebben ze net een langere uitwerking nodig dan een portretje. Kortom: die hebben hun eigen categorie, en het nieuwe formulier maakt het alvast handiger om zo’n ‘speciallekes’ te herkennen.

De afbeelding hiernaast brengt je alvast vliegensvlug naar het formulier, en ik probeer tussendoor ook werk te maken van een overzichtelijke, publieke kalender. Fellow-artists: tips meer dan welkom!


Prijslijst voor portretten

Ook nieuw op de website en hierzo te vinden: een semi-vaste prijslijst voor portretten. Ik zeg semi, want ik ben nog altijd een big believer in het hele ‘portretjes zijn maatwerk en voor iedereen anders’-gebeuren, maar dankzij dit lijstje heb je wel op voorhand al een idee over hoe die eindfactuur er ongeveer zal uitzien. Ook werk ik vanaf nu met een voorschot (for obvious reasons, zucht), maar daar krijg je sowieso meer info over van zodra ons mailverkeer start! 😉 Momenteel heb ik er dus enkel eentje voor portretjes, yup, omdat ik hier ondertussen al wat ervaring mee heb en dus ook beter weet hoeveel tijd en moeite er inkruipt. Ik kan me voor andere opdrachten wel baseren op sommige elementen uit deze lijst, dus hey: handige basis voor jullie én voor mij! Naargelang mijn skills en populariteit (hopelijk, haha) groeien, groeit deze prijslijst wel mee, dus euh… Profiteer ervan, zou’k zeggen, en tot snel! Hihi.

nog vragen in verband met all of the above? drop gerust een comment!

Veel liefs,