Quicky: Nelle’s Cosy January Filmlijstje.

Quicky: Nelle’s Cosy January Filmlijstje.

Omdat januari altijd zooooo lang duurt, bovendien gepaard gaat met een permanente verkoudheid en/of algemeen grieperig gevoel én een mens nog steeds nood heeft aan feel-good films die perfect bij dit seizoen passen zonder daarvoor naar een Kerstfilm te moeten grijpen (avoid die heimwee at all costs, hè): de stapel films die ik momenteel afwerk ter bevordering van mijn humeur!

THE LORD OF THE RINGS. Deze trilogie staat élk jaar na de feestperiode op het programma, als het even kan ook ‘t liefst de extended editions ervan (ik mis echt dingen in de cinema-versies, om nog niet te spreken over al die nostalgische extra’s, hihi!). Bovendien liggen ze ons (mijn broer, zus en mezelf) zó nauw aan het hart dat we er dit jaar maar liefst 3 podcastafleveringen (yes, I’m THAT person) aan zullen wijden. ‘t Is dus eigenlijk een beetje ‘van moeten’ nu, al ga je mij allesbehalve horen klagen over de lange film- en opname-avondjes die nu op mijn planning staan.

INSIDE LLEWYN DAVIS. Een winters pareltje van de broertjes Coen, met een Oscar Isaac in topvorm, een grappige Adam Driver cameo, een soundtrack om bij weg te dromen én een schattige, rosse kater. What’s not to love?

LITTLE WOMEN. Of je nu die laatste, gewéldige versie van Greta Gerwig, de nineties-versie met een perfecte Winona óf by all means de adaptatie uit de jaren 40 bekijkt; de gezelligheid zal van het scherm spatten. Alsook: I am Jo, and Jo is me. 🥲

HOW TO TRAIN YOUR DRAGON. Trilogie nummer twee in dit lijstje, al blijft de eerste HTTYD film me toch het nauwste aan het hart liggen. Hoogstwaarschijnlijk ook wel deels getriggered door de tekening van Toothless die ik onlangs maakte, maar tóch (and you can quote me on this, Shrek-stans): Dreamworks Animation’s mooiste!

HOOK. Dikwijls bestempeld als één van Spielberg’s zwakste films, maar daar kan ik het nu eens niet minder mee eens zijn, zie. Noem het nostalgie, want ik groeide op met dit Peter Pan-verhaal met Robin Williams, maar het blijft één van mijn feel-good favorietjes. De soundtrack van John Williams alleen al doet me instant glimlachen.

STARDUST. Een adaptatie van Neil Gaiman’s gelijknamige (maar quite different) boek, met heksen, wandelende sterren, piraten, a whole lot of magic én massa’s bekende gezichten? Verkocht! En meteen ook de film die vanavond de revue passeert, hihi.

THE GRAND BUDAPEST HOTEL. Er is een Wes Anderson film voor elk seizoen, en voor de winter is dat The Grand Budapest Hotel. 🤷🏻‍♀️

ONE HUNDRED AND ONE DALMATIANS. When in doubt… Altijd voor je favoriete Disneyfilm gaan! Dat de tekenstijl en setting in demijne toevallig ook aanvoelt als een warm, broodnodig dekentje is simpelweg pure luck. Zowel voor mij als voor jou, indien jij je nu voor je volgende filmavond zal laten inspireren door dit lijstje! ;-)

q || wat is jullie ultieme cosy film?

 
 

PS: hoewel de links hierboven stuk voor stuk naar IMDB leiden (zo kon je meteen ook de trailer bekijken, zie je) hou ik het liefst van al mijn filmlijstjes bij via Letterboxd. ‘t Is daar echt leuk, beloofd, dus ben je zelf nogal een filmfanaat? Come join me!