I'm on Patreon!

I’m on Patreon!

Een woordje uitleg over Patreon zelf, én wat je er kan verwachten als je part of the team wordt.

Patreon, what now?

Ik heb het er zo af en toe al eens kort over gehad hier op de blog of op mijn Instagram, maar zet het dit jaar dus iets meer in de schijnwerpers: ik heb een Patreonpagina, en wou hier eens extra uit de doeken doen hoe dat werkt! Niet dat dat zo heel ingewikkeld is, want eigenlijk werkt het een beetje als good old sponsoring (flashbacks naar toen ik als chirogriet die sponsortochten voor een of andere fuif moest doorstaan, brrrr), maar veel leuker dan dat, hihi. Waarom? Omdat je op die manier eender welke kleine illustrator (preferably me, ‘k ga daar niet onnozel over doen) of andere ‘maker’ kan steunen, én je daar leuke, dikwijls exclusieve dingen voor in de plaats krijgt. Al wat je moet doen is een gratis Patreon account aanmaken, en maandelijks een klein of iets groter bedrag bijdragen aan de creatieve spaarpot van de persoon die je steunt. Je kan dat een tijdje volhouden, maar even goed ook maar één of twee keer doen. Whatever you want!

de bundels op mijn Patreon.

Elke Patreon maker kiest zelf welk bedrag er aan elke bundel vasthangt, en wat er zoal inzit. En ik zou uiteraard mezelf niet zijn moest ik ze geen leuke nicknames geven, hihi. Het thema: misunderstood but very cute critters. Dit zijn ze!

  • Cute Cats: 3 euro per maand, toegang tot alles wat ik op Patreon post qua behind the scenes weetjes, én elke maand een phone wallpaper of twee/drie in return.

  • Beautiful Bats: 5 euro per maand, all of the above, én elke maand een printable + toegang tot een forum en polls in return.

  • Rallying Raccoons: 10 euro per maand, all of the above, én elke maand een kleine, fysieke print en vinyl sticker in je postbus in return.

Die laatste twee genieten ook van een kleine korting op de webshop!

what to expect.

Eerst en vooral: dat ik er dit jaar écht wel tijd voor maak, voor die exclusieve goodies. Vorig jaar had ik het immers moeilijk om naast mijn opdrachten én day job ook elke maand steevast mijn Patreon te onderhouden. Dit jaar brengen we daar verandering in, however, want het staat ondertussen al 12 keer in mijn agenda, telkens in de voorlaatste week van elke maand: spoil your Patrons! As for wat je van elk stukje apart kan verwachten:

  • phone wallpapers.

    Hier zal ik me steevast laten inspireren door een maandelijks thema. Denk: cute bunnies van zodra de lente officieel voor de deur staat, en (not so)scary pumpkins eens we terug bij mijn favoriete periode van het jaar zijn aangekomen.

  • printables.

    Hier kijk ik misschien wel het meeste naar uit. Wie mij al een tijdje volgt weet immers dat ik zo af en toe al eens graag een pop culture fanartje maak. Stiekem wil ik dat ook héél wat meer doen, maar gaf ik in het verleden voorrang aan originele tekeningen of opdrachten uit - imma be honest - financiële overwegingen. Ik zal zo’n werkjes namelijk nooit verkopen (panische angst voor alles wat met copyright te maken heeft, hierzo), maar steek er langs de andere kant wel enorm graag mijn kostbare tijd in én ik deel ze bovendien graag met mijn fellow-geeks. Tot voor kort had ik trouwens geen idee dat er hier zoveel rondzwerven, en daar zit de Hobbittekening die ik onlangs postte voor iets tussen. Daar kwam vrij veel reactie op, en toen ook een paar Patrons de opmerking gaven dat ze die best wel graag zouden inkaderen vielen de puzzelstukjes ein-de-lijk in elkaar; als mijn inner-fangirl het weer voelt kriebelen, dan vólg ik die kriebels én maak ik er gewoon mijn Patrons (en mezelf uiteraard, haha) gelukkig mee! Die Beautiful Bats bundel wordt dus dé thing to have als je zelf ook fan bent van een gezonde dosis fanart. 😉 Daarnaast komen de stickervelletjes die ik maandelijks maak trouwens ook dikwijls tussen de printbare hebbedingen terecht.

  • raccoon express mail.

    Van creatieve ingevingen die ik in kleine oplage in elkaar knutsel (deze maand was dat bijvoorbeeld een bladwijzer), tot fysieke postkaartjes uit mijn webshop of speciaal ontworpen voor Patreon; ik heb geen idee waarmee ik nog allemaal op de proppen ga komen het komende jaar, maar ik kan alvast niet wachten om ze in een mooi postpakketje, steevast vergezeld van een leuke vinylsticker, naar mijn Rallying Raccoons op te sturen!

Klinkt dat allemaal supertof en zie je het dus best wel zitten om part of team Spells and Pencils te worden? Dan kan je via de link hieronder alles nog eens gaan lezen en je inschrijven op eender welke ‘tier’, voor zo lang of zo kort je maar wil! Zo help je mij verder groeien en hou je me bij de pinken wanneer het op inspiratie en planning aankomt. Iets waar ik onmogelijk genoeg “thank you, thank you, thank you!”’s aan kan vasthangen.

welke goodies, of illustraties uit het verleden, of exclusieve content, of… zou jij graag terugvinden op mijn Patreon-pagina?
Let me know!

Love always,