Freebie: Oscar ballot.

Freebie: Oscar ballot 2024

Current status: obsessed with award season.
Dat mijn jaarlijkse invulpronostiek hier dus iets vroeger dan vorig jaar verschijnt, is daar slechts één logisch gevolg van. Hoe ik deze periode en de aankomende Oscarnacht het liefste van al beleef, én -uiteraard- de gratis download van het ballotje in kwestie: hieronder!

mijn awardseizoen.

Van meerdere dagen per week in een cinemastoel gaan zitten, tot alle streamingdiensten afschuimen; ik doe elk jaar mijn best om zoveel mogelijk kanshebbers op een Oscar- of ander -beeldje te bekijken. Dit omdat ik sowieso enorm graag aan de lopende band films verslind, maar ook omdat ik zo oprecht kan supporteren voor mijn favorietjes (en teleurgesteld kan zuchten wanneer ze niét winnen, haha. Story of my life) tijdens de big - sinds kort gelukkig iets minder lange - night zelf. Het is elk jaar weer hopen dat we de ceremonie ook hier in België kunnen volgen (in degelijke beeldkwaliteit, bedoel ik dan. Al heb ik ook heel wat mooie herinneringen aan de Oscarnachten met enkel crappy, af en toe haperende, livebeelden op mijn mini-laptopscherm, daar niet van), om dan super last minute nog een leuke avond in elkaar te flansen, te beslissen of je nog snel een dutje zou doen voor de ceremonie begint (raad ik ten stelligste af), OF je alvast een aperitiefje drinkt terwijl je je net als de sterren een prachtige outfit en look aanmeet, om nadien alsof te doen dat je je niet in je eigen zetel, maar wel in één van die fluwelen stoeltjes neervlijt. Preeeeetty obvious naar welke optie ik zelf eerder grijp, no? 😂 In tegenstelling, however, tot de chosen few die het geluk hebben om er echt te vertoeven, hoeven wij gelukkig niét rustig te blijven zitten. Zo werd er hier vorig jaar gejuicht, geklonken, met de ogen gerold, meegedanst als we er de kans toe krijgen, en - vooral - veel gelachen. Hopelijk meer van hetzelfde dit jaar, dus!

As for mijn jaarlijkse ballotje zelf, dat vul ik steevast in met 2 kleuren (wie ik *denk* dat er zal winnen én wie ik *wil* dat er zou winnen) om het tijdens de ceremonie zelf héél nauwkeurig mee te volgen en verbeteren, zonder iet of wat van inzet whatsoever. Misschien moeten we er dit jaar toch eens iets aan vasthangen, haha!

free printable

Zoals beloofd: een gratis en voor niets printable voor al mijn fellow-all-nighters of andere pronostiek-liefhebbers. Print het af, vul het in, neem er gerust een foto van tijdens de nacht van 10 maart, en - vooral - let me know hoe je het ervan afbracht! 😉

q || wat zijn jullie Oscarplannen dit jaar?
any favourites onder de genomineerden?

veel liefs & succes met het invullen!